Pormat flash drive ku sistem FAT atanapi exFAT

kumaha pormat dina fato exfat

Upami anjeun naros ka kuring naon format anu sampurna pikeun drive anu tiasa dicabut, kuring kedah mikirkeun waleran kuring sareng kuring bakal akhirna ngarumuskeun anu sanés: Sampurna kanggo naon? Pasti anjeun bakal ngajawab kuring yén pikeun nyimpen data, tapi hartosna kuring di mana komputer anu pendrive badé dianggo. Masalahna nyaéta aya Mac, Windows sareng Linux sareng henteu sadayana henteu tiasa maca atanapi nyerat dina sadaya pormat. Naon aya dua format universal: FAT sareng exFAT.

Janten naon rekomendasi kuring? Kuring parantos jelas, tapi mimitina urang kedah ngajelaskeun sakedik di luhur naon masing-masing formatna. Upami urang badé nganggo a pendrive dina komputer naon waé Paduli sistem operasi anjeun, moal asup akal pikeun pormat drive dina format anu henteu didukung ku salah sahiji waé. Dihandap ieu kami bakal ngajelaskeun naon anu dianggo unggal format.

Jenis format

NTFS

format ntfs

Formatna NTFS (New Technology File System) didamel ku Microsoft taun 1993 pikeun sistem operasina. Tanpa kedah rinci teuing, urang kedah émut yén Mac OS X tiasa maca, tapi henteu nyerat, dina drive anu diformat dina NTFS. Tanpa masang alat-alat ti pihak katilu, urang bahkan moal tiasa tiasa pormat pendrive dina NTFS tina Mac sareng, upami urang hoyong nganggona dina komputer urang tanpa kedah masang parangkat lunak anu henteu diperyogikeun (sapertos anu urang bakal ngajelaskeun engké), langkung saé henteu pormat pen drive kami di NTFS.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngalereskeun kasalahan 'kaméra henteu nyambung' dina OS X

Upami anjeun langkung resep nganggo format NTFS, anjeun kedah terang yén aya alat ti pihak katilu anu masihan OS X kamampuan maca sareng nyerat ka NTFS, sapertos Paragon NTFS atanapi Tuxera NTFS. Tapi, kuring keukeuh, éta henteu patut upami urang nganggap aya format anu langkung universal.
NTFS tiasa dianggo saé pikeun hard drive dina komputer anu nganggo Windows salaku sistem operasi.

Mac OS X Plus

Pikeun nyimpulkeun, urang tiasa nyarios éta Mac OS X Plus Éta sami sareng NTFS, tapi dina hal ieu sadayana dirancang pikeun sistem operasi desktop Apple. Upami urang ngagaduhan pendrive anu urang ogé badé anggo dina Windows, éta henteu pantes diformat dina Mac OS X Plus sabab éta moal tiasa ngaksés data na. Langkung saé nganggo salah sahiji ti dua pilihan ieu.
Mac OS X Plus éta kedah dianggo ngan ukur dina hard drive anu OS X badé dipasang.

gajih

pormat gajih32

Dijieun versi kahijina dina taun 1980 sareng anu terakhir (FAT32) dina 1995, tiasa disebatkeun yén FAT (File Allocation Table) mangrupikeun sistem file anu paling universal. Éta tiasa dianggo bahkan dina alat sapertos konsol, héndsét, sareng anu sanésna, tapi éta ngagaduhan masalah ageung upami urang ngan ukur badé nganggo éta dina komputer desktop: maksimum anu dirojong ku FAT32 nyaéta 4GB. Upami, contona, urang gaduh pidéo 5GB sareng pendrive anu diformat ku FAT, urang bakal ngagaduhan dua pilihan: naha ngabagi file kana dua bagian atanapi ngantepkeun dimana éta sabab urang moal tiasa nempatkeun kana Pendrive urang.

Tulisan anu aya hubunganana:
Unduh pilem gratis dina iPhone atanapi iPad

Sakumaha anu kuring parantos sateuacankeun, FAT, FAT16 sareng FAT32 kedah dianggo ngan ukur dina drive anu tiasa dicabut anu urang hoyong dianggo, contona, dina Sony PSP atanapi kenangan pikeun kaméra.

exFAT

format exfat

Akhirna urang gaduh formatna exFAT (Méja Alokasi File diperpanjang), épolusi FAT32. Éta ogé diciptakeun ku Microsoft sareng kompatibel ti Snow Leopard teras sareng XP sareng teras, tapi aya béda anu penting tina vérsi anu sateuacanna, sapertos ukuran file maksimum dina exFAT nyaéta 16EiB. Tanpa ragu ieu Mangrupikeun pilihan anu pangsaéna Upami urang hoyong nganggo pendrive dina komputer Windows, Mac sareng Linux, sanaos anu terakhir henteu tiasa diformat upami henteu masang parangkat lunak.

Kami bakal nganggo exFAT pikeun pormat hard drive éksternal atanapi pendrive anu kami pikahoyong anggo dina kalolobaanana dina Mac sareng Windows. Upami urang kedah nganggo éta dina alat sapertos konsol atanapi kaméra di luhur, kami moal nganggo pormat ieu.

ExFAT atanapi NTFS

Upami anjeun ragu antara ExFAT atanapi NTFS, dumasarkeun kana anu nembé urang tingali, hal anu paling logis nyaéta pormat unit pendrive atanapi external memory dina format ExFAT kumargi éta mangrupikeun pilihan anu mastikeun kasaluyuan anu pangsaéna, cocog sareng sadaya sistem operasi anu ayeuna.

Kumaha pormat pendrive di exFAT

Anjeun anu henteu kantos nguping format ieu, tong sieun. Pormat hard drive, éksternal atanapi USB pendrive dina Mac kalintang saderhana sareng prosésna henteu robih teuing upami anu urang pikahoyong nyaéta pormat na exFAT. Tapi, pikeun nyegah kabingungan, kuring bakal ngajentrekeun léngkah-léngkahna:

format pituduh dina exfat

  1. Urang kedah muka éta Utiliti disk. Aya tilu cara anu béda pikeun ngaksésna: ti Launchpad, anu anjeun gaduh dina screenshot, lebet folder Applications / Other / Disk Utility atanapi, karesep kuring, ti Spotlight, anu kuring aksés ku mencét éta Time the CTRL + Spacebar kancing.

léngkah format exfat

  1. Sakali dina kagunaan disk, urang bakal ningali gambar sapertos dina gambar. Kami pencét dina unit kami. Teu aya anu ngeklik naon anu aya dina drive. Éta hiji-hijina partisi anu aya, janten langkung seueur anu bakal muncul upami urang gaduh langkung seueur partisi. Kusabab anu urang hoyongkeun nyaéta pormat sadayana, urang milih akar.
  2. Teras, urang klik Hapus, anu sami sareng pormat dina Windows.
  3. Urang bentangkeun ménu sareng milih exFAT.
  4. Tungtungna, urang pencét dina «Hapus».

Kuring parantos lami teu formatna naon-naon dina NTFS. ExFAT mangrupikeun pormat sadaya drive éksternal kuring sareng ayeuna anjeun tiasa ngalakukeun hal anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

64 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Antonio Castellano cenahna

    Jelas pisan ka kuring. Ti ayeuna kuring bakal tiasa nganggo pendrive dina sistem operasi anu béda kalayan katenangan dina pikiran. Tulisan anu saé pisan ku D. Pedro Rodas.

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Hatur nuhun, Antonio. Kuring ngadorong anjeun nuturkeun tulisan kuring.

    2.    Ernesto Gonzalez cenahna

      Nuhun, tip na saé sareng mangpaat pisan pikeun jalma anu ngagaduhan masalah pormat.

    3.    Luis cenahna

      Halo, wilujeng siang, ti Mexico, kuring gaduh hard drive sareng abdi hoyong mupus sareng pormat kanggo mac sareng windows, tapi dina mac format EXFAT henteu némbongan, kanggo masihan format éta nalika kuring nyambungkeun hard drive luar kuring = , éta ngan ukur masihan kuring pilihan format mac
      Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring. salam

  2.   Hector cenahna

    Hal anu pikaresepeun pisan ngeunaan pormat disk éksternal di exFAT nyaéta OS X tiasa ngaindékskeun sahingga ngamungkinkeun milarian gancang sareng Spotlight.

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Hatur nuhun kana kontribusi Héctor.

    2.    Pedro Rodas cenahna

      Sejen tina kaunggulan hébat format exFat. Nuhun Hector!

  3.   antonioquevedo cenahna

    Hiji-hijina hal anu kedah diémutan nyaéta yén exFat henteu cocog sareng Windows XP, sanaos aya tambalan pikeun éta.

    Tulisan anu saé!

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Memang Atonio, Windows XP peryogi pembaruan kanggo tiasa ngatur file exFAT, anu tiasa diunduh tina anjeun. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

    2.    Pedro Rodas cenahna

      Épéktip. Anjeun kedah ngaunduh tambalan kanggo ngajalankeun. Hatur nuhun pikeun masukan!

  4.   Sajo cenahna

    Kuring badé pormat HDD éksternal 1TB kana format exfat, naon unit alokasi ukuran anu kuring pasihkeun?

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Naha anjeun badé nganggo file ageung? Upami henteu, kuring nyarankeun pormat na dina MS-DOS supados disk ieu cocog sareng Windows sareng OSX.

    2.    Walter Bodas cenahna

      Kuring gaduh mamang anu sami sareng sobat anjeun

  5.   ISIS cenahna

    Hiji-hijina hal anu goréng nyaéta laju mindahkeun turun pisan, éta angkat tina 15 menit ka 25 dina file GB 7-hal):

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Anjeun leres ngeunaan éta. Laju mindahkeun turun sacara dramatis.

    2.    Walter Bodas cenahna

      Naha anjeun terang kunaon diperyogikeun kuring langkung ti 25 menit?

  6.   Carlos cenahna

    Sareng upami anjeun ngagaduhan ios sateuacanna sapertos anu kuring gaduh 10.5.8 ??? Parangkat lunak naon ??

  7.   Josele cenahna

    SELEPAS MÉRÉNG FORMAT INI, ULAH NYARITAKEUN USB TV kuring ... ¿? ¿? ¿? ¿

  8.   tramusoche cenahna

    Sapertos Josele, sakali hard drive Toshiba 1TB parantos dipotong ka Exfat, éta diakui ku kadua komputer, kuring tiasa nyimpen pilemna langkung tina 4Gb, tapi televisi LG henteu mikawanohna, dimana kuring nonton pilem ku sora ti kuring sistem audio sareng layar kualitas saé. Kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun, atanapi ngaunduh pilem nganggo laptop kuring, atanapi kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun pikeun televisi mikawanohna.

    Abdi hoyong ngungkulanana sabab kuring henteu tiasa nganggo iMac pikeun unduhan kusabab éta kuring henteu tiasa nempatkeun kana TV ... Sareng kedah mésér Apple TV pikeun nonton éta sanés solusina sabab kuring gaduh hard drive pikeun éta .

    Naha aya anu tiasa ngagaduhan TV LG42LB630V atanapi anu sami sareng ngawartosan kumaha anjeunna ngungkulanana?

    Hatur nuhun sateuacanna!

  9.   tapedocom cenahna

    Abdi dina posisi anu sami sareng pasangan, modél LG TV anu sami sareng éta henteu ngijinkeun kuring maén nanaon tina pendrive.
    Kuring anggap bakal aya sababaraha solusi salian ti AppleTV atanapi kedah milarian sistem windows hungkul pikeun ieu.
    Nuhun sateuacanna!

  10.   yo cenahna

    Béréskeun ku ngagunakeun hard drive multimédia atanapi pendrive pikeun nonton pilem dina TV, sareng ngawatesan panggunaan hard drive anjeun pikeun ngadamel cadangan, atanapi sabalikna.
    Kuring pikir yén lamun nganggo hard drive luar salaku sadaya-buleud, éta bakal lepas kirang. Abdi nganggo kanggo panyimpenan hungkul.

  11.   Teresa cenahna

    Kuring ngagaduhan DD éksternal di ExFat sareng kuring ngagaduhan multimédia Kulon Digital (henteu aya hard drive internal, upami kitu) pikeun nonton hal dina TV. Kuring nyambungkeun DD dina multimédia sareng henteu mendakan nanaon pisan. Hal anu paling parah nyaéta kuring ogé parantos nyobian kalayan multimédia ti kulawarga sareng rerencangan sareng kuring masih nganggona.

  12.   Saul cenahna

    Inpormasi ExFat anjeun pisan gunana pikeun kuring pikeun ngatur Toshiba ext disk abdi di Win sareng Osx

  13.   kitus77 cenahna

    Pikeun LG TV, anjeun ogé ngagaduhan pilihan pikeun nonton éta ngalangkungan pangsa média, masang Universal Media Server dina komputer anjeun sareng nonton via streaming.
    Sambutan!

  14.   seredek cenahna

    inpormasi anjeun jelas pisan sareng parantos mangpaat pisan pikeun kuring. Tapi kuring ngagaduhan masalah, kuring gaduh hard drive luar di FAT32, tapi nalika kuring hoyong mupus file, éta bakal dibuang ka tempat sampah tapi éta moal ngantep kuring ngosongkeun sampah kusabab éta kuring teu ngagaduhan ijin anu diperyogikeun. Kuring henteu terang kumaha ngalakukeun ieu, inpormasi dina hard disk nyarios ka kuring yén éta tiasa dibaca sareng ditulis. hatur nuhun pisan

  15.   Diego cenahna

    hai, sareng sareng format file tilas lemak naha kuring tiasa nyambungkeun hard drive kuring kana tv atanapi home téater pikeun nonton pilem sareng éta maos normal? Kuring nganggo windows sareng osx el capitan

  16.   Ramiro Fernandez llano cenahna

    Halo, pormat ti MAC dina exFat, tapi sanaos windows na henteu kauninga. Kuring pormat dina windows di exFat, tapi nyiptakeun partisi alit 200 MB teu aya sanes! Anjeun TEU ningali sésana 15800MB tina kalam 16GB, naha éta tiasa kajantenan? Naha aya aplikasi pikeun ngalakukeun pormat tingkat handap dina MAC?
    Ti geus hatur nuhun pisan

    1.    Patricio cenahna

      tés ku sistem partisi MBR nalika anjeun masihan format anyar (pilih dina tab di handap format exFAT)
      slds

    2.    Patricio cenahna

      tés ku MBR master boot record system

    3.    Gambar placeholder Antonio Salcedo Gonzalez cenahna

      Ramiro hal anu sami kajadian ka kuring, anjeun tiasa méréskeunana?

  17.   Lucy cenahna

    Masalah kuring nyaéta yén exFAT tv henteu mendakan éta .. Saha waé anu terang?

  18.   Lucy cenahna

    Hai Kuring gaduh televisi LG sareng kuring parantos milarian drive éksternal abdi ka exFAT tapi tv masih henteu mikawanohna ... Aya ideu? Hatur nuhun.

  19.   Manuel cenahna

    Kuring ngalakukeun ieu sareng dina windows kuring ngan ukur terang bagéan 200 MB sareng éta nyarios yén kuring kedah pormat deui!

  20.   Miguel Angel cenahna

    Halo urang, kuring gaduh MacBook Pro, kuring pormat pendrives kuring dina MS-DOS FAT kanggo tiasa ngupingkeun musik dina alat sora mp3 tapi aya anu henteu mikawanohna, naon anu anjeun nyarankeun, naha éta kusabab partisi na? Anu anéh nyaéta kuring parantos ngupingkeun aranjeunna dina alat-alat SONY teras kuring ngarekam langkung seueur musik sareng pakakas anu sami henteu mikawanoh aranjeunna. Hatur nuhun!

  21.   GERARDO cenahna

    Nuhun pikeun INFO anjeun, tapi kuring konsultasi: Upami kuring hoyong ngabentuk dana 16 GB sareng 3.0. Upami kuring nganggo NTFS di handap ieu, kuring masihan abdi milih sababaraha pilihan dina «sindiran unit SIZE», éta netepkeun kuring ku DEUTULT 4096 BYTES. Abdi moal ngagaduhan Q milih 16 KILOBYTES? Nuhun.

  22.   Filomaki cenahna

    Hai, abdi hoyong anjeun ngabantosan abdi .. tingali naha ieu kajantenan sareng anjeun diuji ku sadayana format file sareng nalika kuring lebet kana mobil usb masihan kuring kasalahan, naha aya anu terang sareng format naon pikeun pormatna ?

  23.   Daniel cenahna

    Penjelasan anu paling jelas, lengkep, mangpaat sareng saderhana! Éta parantos ngabantosan kuring pisan! hatur nuhun

  24.   martuca cenahna

    halo, nalika kuring ngalakukeun ieu, naha éta mupus sadaya eusi disk luar? hatur nuhun

  25.   carlosrubi cenahna

    Hatur nuhun pisan!

  26.   Miguel cenahna

    Halo!
    Kuring nembé nganyarkeun mac kuring ka MAC OS SIERRA sareng nalika nyalin musik kana pendrive, éta henteu disada dina pamuter musik naon waé, kuring ngahapus ku utiliti disk dina EX FAT sareng éta ogé henteu disada, naon anu kuring tiasa laksanakeun, ti saprak sateuacanna éta digawé ogé pikeun kuring
    Mugi bantosan, hatur nuhun
    salam

  27.   Beto cenahna

    Kumaha damang? Kuring parantos maca sakumna topik hatur nuhun kanggo inpormasi anu saé pisan, Dina pangalaman kuring kuring bakal nyarios pendapat kuring kusabab kuring ngalaman kaayaan anu sami sareng Windows, Mac, Smartv.

    Smartv, ampir ngan ukur format anu aranjeunna baca nyaéta NTFS atanapi FAT, anu detail na nyaéta pilem anu nyimpen hiji kualitas saé langkung ti 4 gigs tibatan dina format FAT, file anu langkung ageung ti 4 gigs henteu tiasa dilakukeun.

    Mac, format NTFS ngan ukur dibaca, tapi upami anjeun gaduh disc pilem anjeun tiasa maénkeunana tapi henteu nambihan / ngahapus file.

    Anu kuring lakukeun nyaéta: Kuring gaduh disk éksternal anu kuring gaduh sareng 2 partisi.

    Partisi pangageungna munggaran di NTFS sareng Penting yén éta mangrupikeun anu pangpayunna supados Smartv ngadeteksi éta normal sareng tiasa ningali pilem na.

    Partisi exFAT kadua sakedik langkung alit tibatan kuring nganggo dina MAC atanapi Windows dimana kuring ngalakukeun cadangan atanapi pertukaran file Sareng sistem operasi 2 tiasa ngahapus / maca file tanpa masalah, Ogé sareng partisi NTFS kuring tiasa nambihan / ngahapus pilem sareng nonton éta tanpa masalah dina Smartv.

    Disk anu kuring anggo nyaéta 1 Tera sareng kuring gaduh partisi Mimiti sakitar 700 gigs pilem NTFS sareng partisi Kadua 300 gigs sakitar exFAT kanggo cadangan file sareng sajabana.

    1.    Emilio cenahna

      Pilihan anu saé, hiji-hijina hal nyaéta upami anjeun ngaunduh pilem dina mac anjeun, anjeun ngan ukur tiasa mindahkeun éta ka disk éksternal dina partisi exFat, kumargi dina partisi NTFS dibaca hungkul, janten tiasa ningali éta dina TV pinter ti LG anjeun peryogi komputer Windows pikeun mindahkeun pilem tina partisi exFat ka NTFS ...

      Bisi naon hatur nuhun pikeun ideu ieu 😉

  28.   Freddie gonzalez Cortez cenahna

    Mésér USB flash drive FLASH DRIVE 2.0 128 Gb nyarios panutup na yén éta cocog sareng windows, kuring gaduh windows 7 professional, pendrive ieu upami maca file-file kecap, unggul tapi henteu maénkeun pidéo atanapi pilem anu ngémutan yén éta hémat aranjeunna sareng Aranjeunna nyandak rohangan, nyaéta, éta dina pendrive tapi éta henteu maénkeun pidéo boh dina WMV sareng VLC.
    Naha kuring ngalakukeun lepat?
    Dupi anjeun ngabantosan abdi?
    Abdi ngahargaan pisan.

    Freddie

  29.   Eric cenahna

    Halo alus, tingali, kuring parantos mésér hard drive 3tb Toshiba sareng nalika kuring ngan ukur dina FAT éta tetep 3Tb tapi nalika kuring pormat dina Ex-Fat éta nyarios yén rohangan anu sayogi nyaéta 800Gb, naon anu kuring tiasa laksanakeun?

  30.   Alfonso cenahna

    Halo wilujeng wengi, kuring gaduh pamuter multimédia, sareng nalika kuring mupus pilem anu kuring kagungan, kuring henteu terang naon anu kuring lakukeun atanapi naon anu kajantenan ayeuna yén pamaén henteu mikawanoh kuring, aya anu tiasa nyarios ka kuring naon anu kedah dilakukeun pikeun ngahanca éta, Kuring ogé nyéépkeun pendrive, hatur nuhun.

  31.   Miguel cenahna

    Halo, hé, kuring gaduh masalah, panginten kuring henteu ngartos saé atanapi kuring henteu terang, tapi kuring formatna USB kuring sareng Ex-Fat sareng ayeuna teu aya sistem operasi anu ngadeteksi éta ... upami anjeun tiasa nyarioskeun kunaon , Kuring bakal ngahargaan pisan.

  32.   Raul cenahna

    Kuring kedah pormat éksternal disk, sareng nalika kuring milih exFAT dina windows, éta ngamungkinkeun kuring milih ti 128 kilobytes dugi ka 32768, anu mana anu anjeun nyarankeun pikeun ngaoptimalkeun rohangan kuring maksimal?

  33.   Camila cenahna

    formatie pendrive with exfat extension tapi windows pc henteu mikawanoh kuring, kumaha kuring tiasa méréskeunana atanapi naon éta?

  34.   Fabian A. cenahna

    Pos anu saé pikeun urang anu henteu terang pisan ngeunaan hal-hal ieu.

  35.   JAVIER MARTINEZ cenahna

    Kuring parantos ningkatkeun Imac janten Ox High Sierra. Sadayana saé sacara prinsip. Tapi nalika nganggo pendrives sareng disk éksternal anu kuring parantos formatna dina FAT32 kanggo dianggo dina sistem operasi naon waé, éta henteu ngantep kuring ngalirkeun file langkung ti 2GB nalika dugi ka éta ngamungkinkeun kuring ngalirkeun file dugi ka 4GB. Kuring malah parantos ngaformat deui tina Disk Utilities, tapi masalahna tetep aya. Kuring henteu terang lamun batur kajadianana sami sareng kuring henteu sanggup méréskeunana.

    1.    Jose cenahna

      Saé Javier, anjeun parantos mendakan solusina? Hal anu sami kajadian sareng kuring sareng kuring henteu tiasa mendakan anjeunna, hatur nuhun.

      1.    Jose Luis Picazo Cantos cenahna

        Hal anu sami kajadian ka kuring, kuring nelepon dukungan AppleCare Protection Plan sareng aranjeunna henteu terang. Janten kumargi kuring ngamutahirkeun ka macOS High Sierra 10.13.2 Abdi henteu tiasa nyalin file langkung ageung ti 2GB dina Fat32.

  36.   Jose cenahna

    Saé Javier, hal anu sami kajadian ka kuring sareng kuring teu aya jalan kaluarna, naha aya anu tiasa ngabantosan urang?

  37.   Nerea cenahna

    Alus isuk,
    Kuring gaduh dua disk éksternal: hiji di FAT32 sareng anu énggal kuring parantos diformat pikeun exFAT. Kuring nganggo Mac sareng Windows sareng hoyong disk pikeun mindahkeun inpormasi sareng nonton pilem.
    Hiji-hijina masalah kuring nyaéta nalika kuring nyalin inpormasi kana disk teras mupus, kapasitas disk TEU NAMBAHKEUN, éta tetep nunjukkeun kuring salaku "Dipaké" 50gb sanaos kuring parantos mupus pilem, janten kuring kaleungitan seueur kapasitas disk. Naha aya anu tiasa nyarioskeun naon anu kedah sareng naon anu kedah dilakukeun? Hatur nuhun pisan!

  38.   Irene cenahna

    pantun,
    Kuring parantos ngagaleuh Mac sareng kuring parantos ngaformat duanana hard drive pikeun ExtFat sareng ayeuna Samsung TV henteu maca éta. Naha aya anu sanggup ngalereskeunana?
    hatur nuhun

  39.   Iñaki Goñi Salort cenahna

    Anjeun parantos pastikeun ngosongkeun sampah dina Mac upami Disk nyambung. Dina Mac Os, salami anjeun henteu ngosongkeunana, data anu dihapus anu "dina tempat sampah" tetep dina disk dugi ka anjeun ngosongkeunana. Dina Windows, nalika anjeun ngahapus tina drive éksternal, éta mupus "pasti".

  40.   Iñaki Goñi Salort cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah + anu sauyunan sareng windows sareng linux sanaos kuring nuju ExFat atanapi Fat32 sareng éta henteu ngantep kuring ngabagi ogé. Kuring nembé ngamutahirkeun PowerPC G5 lami kuring (ka Leopard ti macan nganggo pendrive) sareng kuring ngan ukur nganggo partisi sareng pormat pendrives anu parantos lirén damel leres. Ayeuna kuring ngan ukur ngalakukeun ieu ti powerPc atanapi tina Linux (gparted…), duanana ngan ukur ngamungkinkeun Fat32 sareng sanés ExFat.

  41.   Sebas cenahna

    Halo, kuring nembé formatna USB flash drive dina format ExFat sareng file-file anu aya mp4 atanapi .fat extension henteu kéngingkeun kuring niron-nempelkeun. Mesin mangrupikeun Macbook Pro ... Naon anu kuring tiasa lakukeun?

  42.   Javier cenahna

    Naon skéma sareng kanggo naon éta? sareng skéma naon anu urang candak nalika pormat pena dina exFAT?

  43.   Giancarlo cenahna

    Héi sadayana, ku NTFS kuring tiasa ngajagi USB abdi nganggo ijin kaamanan, tapi ku sistem xfat kuring henteu tiasa masihan kaamanan ka USB, naha aya anu terang kumaha masihan kaamanan pikeun sistem xfat ???

  44.   Lantai katilu cenahna

    Halo, hatur nuhun kanggo sadaya inpormasi lengkep ieu. Tapi ayeuna. Kuring gaduh usb 3.0 kuring diformat pikeun exFat, kalayan file .avi sareng .mkv, sareng kuring nyobian nonton pilem dina bluray, sareng éta henteu mikawanoh éta.

  45.   MalaikatP cenahna

    Salam, Naha MAC atanapi Windows OS bootable PenDriver didamel nganggo format exFAT ieu? Upami urang hoyong ngadamel boot DOS di Pendrivar pikeun Windows 7, naha éta didukung ku partisi exFAT?

  46.   Julia cenahna

    karya?

  47.   Kevin garcia cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah anu kuring henteu tiasa mendakan kumaha pikeun ngajawab:

    Kuring gaduh usb 64gb, tapi pikeun sababaraha alesan komputer windows ngan ukur pormat kana 300mb dina format fat32.

    ayeuna mac, lakonan hal anu sami pikeun kuring Kuring henteu weruh naha, sanajan aranjeunna 64gb, éta ngan ukur format 300mb sareng nyéépkeun sésana kosong.

    Ayeuna kuring ngagaduhan masalah anu langkung serius, kuring pormat yén usb dina modeu ASFP sareng upami peryogi 64gb, anu goréng nyaéta ayeuna kuring teu ngagaduhan pilihan pikeun ngarobih deui waé ka exfat, kunaon ?????