Produksi alat Apple anyar dina bahaya deui kusabab COVID-19

Apple Store

Sigana mah carita anu teu aya tungtungna tapi tapi, sabab éta sanés carita. Ieu mangrupikeun kanyataan anu teras-terasan mangaruhan kaséhatan masarakat, ékonomi nagara sareng padamelan sareng kaputusan pribadi unggal jalma. COVID-19 terus pencét parah sareng langkah-langkah pikeun ngirangan épékna tetep béda pisan gumantung kana nagara anu ditaroskeun. Kalayan ideu pikeun ngahontal nol COVID di China, otoritas terus ngusulkeun tindakan drastis anu mangaruhan sakumna dunya, sabab nagara éta mangrupikeun mesin ékonomi sésana. Ayeuna, Pemasok Apple nyanghareupan ukuran anu ketat anu tiasa parah sareng éta hartosna kakurangan komponén sareng alat.

Foxconn, supplier komponén Apple panggedéna, ayeuna nyanghareupan larangan anyar anu dikuatkeun ku otoritas Cina, pikeun ngaleungitkeun wabah anyar COVID-19. Pamarentah Cina henteu hoyong dilegakeun deui sareng parantos mutuskeun pikeun nutup perusahaan-perusahaan anu tangtu atanapi ngabatesan jalanna. Dina kasus Foxconn, ukuran anu hartosna yén pagawéna henteu tiasa ngantunkeun pabrik-pabrik sahingga kedah cicing di dinya parantos dibalikkeun deui. Aranjeunna dilarang ningali anggota kulawarga atanapi urang luar.

Perusahaan nyobian ngaminimalkeun ukuran ieu tapi nyanghareupan yén upami wabah parah, langkah-langkahna bakal langkung ngawatesan. Ieu diperkirakeun yén dina momen pagawe neruskeun produksi saperti saméméhna, tapi kamungkinan yén lamun hal jadi parah atawa pagawe jadi exhausted ti kaayaan maranéhna kudu nyanghareupan, produksi bakal turun sarta kalawan éta bahan pikeun ngahasilkeun leuwih alat, nu bisa hartosna reureuh di pesenan komo naékna harga maranéhanana.

Dua satengah taun ti harita, Sigana mah sajarah diulang deui. Mudah-mudahan henteu dina cara anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.