Tinjauan ngeunaan Mac Studio anyar: gaduh naon anu diperyogikeun

Apple ngaluncurkeun Mac énggal anu, sanaos akrab pisan ka urang, sumping pikeun ngeusian posisi anu tos lami teuing kosong, sareng ngalakukeunana ku ngayakinkeun sadayana. Kami nguji Mac Studio anyar kalayan prosésor M1 Max sarta kami ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan anjeunna.

Desain: raray anjeun hurung bel

Mac Studio mangrupikeun komputer énggal, éta ngenalkeun kategori énggal dina sajumlah ageung komputer anu Apple parantos aya dina sabukna, tapi diajar tina kasuksésan sareng kasalahan anu dilakukeun dina jaman baheula. Desainna teu aya anu anyar sabab nuturkeun garis anu ditandaan ku Mac mini, tapi sanés anu urang terang tapi anu diluncurkeun 17 sababaraha taun ka pengker. Steve Jobs ngenalkeun komputer mini kahijina salaku Mac "terjangkau" dina 2005, Sarta sanajan saprak lajeng desain na geus undergone parobahan minor, hakekat Mac mini tetep gembleng, sarta Mac Studio anyar ieu, sanajan teu dimaksudkeun pikeun ngaganti Mac mini, diturunkeun langsung ti dinya. Malah kotak nu Mac Studio asalna di reminiscent tina Mac mini aslina.

 

 

Dina desain na, Apple geus nuluykeun jalur anu dimimitian ku MacBook Pro anyar. Tanpa kaleungitan hakekat Apple, dina jaman anyar ieu teu sagalana mana salami anjeun ngahontal rarancang nu dipikahoyong. Ayeuna anjeun pikir ngeunaan fungsionalitas, naon anu diperyogikeun ku pangguna, sareng éta masihan anjeun desain pangsaéna anu anjeun tiasa kéngingkeun tanpa ngorbankeun fungsionalitas. Apple tina komputer ultrathin anu ngaleungitkeun palabuhan sareng ngorbankeun penyejukan pikeun bangga gaduh laptop anu paling ipis parantos masihan jalan ka Apple énggal anu seueur urang keprok. Sareng pikeun catetan, kuring nyarios dina presentasi sareng kuring nangtung ku éta: Kuring henteu resep kana desain Mac Studio ieu pertama kali kuring ningali éta, sareng kuring ogé henteu resep ayeuna yén kuring gaduh éta. leungeun kuring. Tapi seueur deui hal-hal anu parantos ngarebut manah abdi, janten abdi henteu paduli.

Saha anu panginten sababaraha taun ka pengker yén Mac bakal ngagaduhan palabuhan di payun? Saha anu bakal nyangka yén Mac 2022 bakal gaduh dua konektor USB-A? Sareng pamaca kartu? Apple parantos ngarobih proposalna, sahenteuna dina komputer "profésional"., sarta sanajan hartina sacrificing hal dina desain na, eta geus dipilih pikeun masihan pamaké naon anjeunna perlu. Léngkah munggaran dilaksanakeun sareng MacBook Pro, nambihan pamaca kartu sareng konektor HDMI, ogé port MagSafe khusus khusus pikeun ngecas laptop sanaos kanyataan yén USB-C anu gaduh tiasa ngalakukeun padamelan anu sami. Sareng sareng Mac Studio parantos maju dina rasa éta.,

Hareupeun komputer boga dua palabuhan USB-C sarta card reader. Ieu hal anu Hal ieu greatly ngaapresiasi dina dasar dinten-ka poé pikeun nyambungkeun USB iteuk, drive éksternal atawa alat nu teu kudu disambungkeun permanén ka komputer, tapi nu sering Anjeun pake tur plugging ambing di tukang pisan bangor. Ceuk batur anu geus ngagunakeun iMac salaku komputer utama saprak 2009. Na hayu urang ngobrol ngeunaan maca kartu, ngabogaan eta jadi diaksés di hareup téh éndah. Sareng terus terang, kuring henteu nyangka aranjeunna bakal ngarusak payuneun aluminium anu bersih.

Bagian pungkur didominasi ku grille ventilasi dimana hawa panas bakal kabur ti jero Mac urang pikeun tetep tiis. Sakali deui unsur anu dipikabutuh ditumpukeun dina desain, sanaos di dieu naon bédana anu dilakukeun, sanaos éta bagian pungkur, anu ditakdirkeun pikeun henteu katingali. Naon deui kami kapanggih opat sambungan Thunderbolt 4, hiji 10 sambungan Gigabit Ethernet, konektor kabel kakuatan (kalawan desain Mickey Mouse-kawas), dua sambungan USB-A (enya, serius), hiji HDMI, sarta jack headphone (deui, serius). Tungtungna, urang boga tombol daya komputer urang, tombol sirkular Palasik nu urang boro make, sabab sabaraha kali anjeun mareuman Mac anjeun?

Dasar sirkular dikurilingan ku grill ventilasi sejen, ti mana hawa bakal dicokot pikeun niiskeun komputer, sarta cingcin karét sirkular bakal nyegah komputer ti slipping sarta ogé ngajaga beungeut nu urang nempatkeun komputer. basa sirkular ieu rada raises komputer ninggalkeun spasi diperlukeun pikeun hawa asup jeung ngajaga jero Mac Studio dina suhu gawé optimum. Duanana grille asupan jeung grille outlet hawa sabenerna perforations dina awak aluminium kawas ngan Apple weruh kumaha carana ngalakukeun.

Sambungan, sadaya anu anjeun peryogikeun

Komputer anu dimaksudkeun pikeun panggunaan profésional nyaéta komputer anu kedah nyambungkeun sagala jinis asesoris. Kaméra video sareng fotografi, kartu mémori, mikropon, headphone, monitor éksternal, grafik éksternal, hard drive ... Ieu ngandung harti yén anjeun peryogi sagala jinis sambungan, sareng sababaraha diantarana. Satuluyna di dieu kami gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun, sarta ogé kalawan spésifikasi bener alus.

frontal

  • 2 palabuhan USB-C 10Gb/s
  • slot kartu SDXC (UHS-II).

Rear

  • 4 palabuhan Thunderbolt 4 (40Gb/s) (dirojong nyaéta USB-4, DisplayPort)
  • 2 port USB-A (5Gb/s)
  • HDMI 2.0
  • Ethernet 10Gb
  • 3,5mm headphone jack

Antara model ieu jeung hiji nu incorporates prosesor M1 Ultra, hijina bédana ngeunaan sambungan aya dina dua USB hareup, nu dina kasus Ultra aranjeunna ogé Thunderbolt 4kawas butut. Ku teu sangka éta faktor nangtukeun lamun mutuskeun antara hiji atawa lianna.

Jumlah sambungan sadia tur rupa maranéhanana sigana leuwih ti nyukupan keur kuring. Meureun aya sababaraha pamaké anu peryogi sababaraha jenis darmaga atawa adaptor, tapi sakumaha aturan umum, Jigana nu keur paling aranjeunna bakal leuwih ti cukup. Ngeunaan spésifikasi na, Jigana éta wungkul sambungan HDMI bisa geus bit hadé, sakumaha HDMI 2.0 geus rada luntur jeung anyar 2.1 spésifikasi bakal jadi leuwih cocog pikeun komputer kualitas ieu sareng harga. Kalayan HDMI 2.0 anjeun tiasa nyambungkeun monitor 4K 60Hz maksimal, anu tiasa ngabatesan pikeun para profesional anu paling nungtut. Tangtosna, ngalangkungan sambungan Thunderbolt 4 anjeun tiasa nyambungkeun dugi ka opat monitor 6K 60Hz. Komputer ieu ngarojong nepi ka 5 momitores sakaligus, madness nyata.

Jack headphone ogé pantes disebatkeun khusus, anu sanés Jack konvensional sanaos sigana kitu. Sakumaha Apple nunjukkeun dina spésifikasi Mac Studio, Jack 3,5mm ieu gaduh sensing beban DC sareng kaluaran tegangan adaptif, nyaeta, Mac ngadeteksi impedansi tina alat disambungkeun tur bakal cocog kaluaran pikeun headphone impedansi lemah sareng tinggi. Headphone impedansi tinggi (di luhur 150 ohm) umumna ngabutuhkeun amplifier éksternal pikeun dianggo, tapi ieu sanés masalahna sareng Mac Studio, anu mangrupikeun warta anu saé pikeun profésional sora.

M1 Max sareng 32GB mémori ngahiji

Kami parantos lami ngantosan prosesor "dijieun Apple" kanggo Mac. Saatos sababaraha taun pangalaman sareng prosesor iPhone sareng iPad, Apple parantos ngahontal kaunggulan anu luar biasa di daérah ieu pikeun kompetisi. Kasaimbangan antara kakuatan sareng efisiensi énergi prosésor ARM na ayeuna mangrupikeun impian pikeun sésa produsén, sarta porting ka komputer Mac maranéhna geus sagemblengna robah aturan kaulinan.

Apple nganggo naon anu disebut "sistem dina chip" (SoC), nyaéta, CPU, GPU, mémori RAM, pengontrol SSD, pengontrol Thunderbolt 4… Urang euweuh processor CPU, kartu grafik na modul memori RAM anu dirakit béda, tapi aranjeunna sadayana bagian tina struktur anu sarua dina cara sapertos nu efisiensi unimaginable kahontal pikeun sistem tradisional.

Hiji conto sampurna kumaha arsitéktur ieu ningkatkeun kinerja Mac anyar anu urang mendakan dina "memori ngahijikeun", anu urang tiasa nyarios sami sareng RAM dina Mac ieu. Memori ieu, penting pisan pikeun pagelaran komputer, ayeuna sayogi pikeun CPU sareng GPU, anu langsung dianggo upami diperyogikeun. Ku cara kieu, aksés anu langkung gancang sareng langkung éfisién dihontal, sabab éta ogé aya dina SoC anu sami, supados inpormasi henteu kedah ngarambat ngaliwatan sirkuit komputer. Harga mayar éta RAM teu bisa ditingkatkeun.

Kinerja Mac Studio ieu luar biasa, sanajan urang ngobrol ngeunaan modél dasar, anu "paling murah", anu kuring ngagaleuh. Ieu $2.329 Mac Studio outperforms cheapest $5.499 iMac Pro (geus ngiles tina katalog Apple), komo cheapest Mac Pro pa € ​​6.499. Pamaké tungtungna gaduh pilihan "Pro" anu tiasa dianggap tiasa diaksés, sareng ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun urang anu ningali yén urang kedah netepkeun modél anu langkung terbatas sabab anu urang peryogikeun di luar jangkauan urang.

Modularitas? Euweuh

Apple nyarios dina presentasina Keynote yén Mac Studio ieu "modular", tapi urang henteu terang persis naon anu dimaksud. Panginten kusabab sababaraha Mac Studios tiasa ditumpuk di luhur masing-masing, sabab pilihan konfigurasi henteu teuing variatif, sarta anjeun teu bisa nyieun parobahan nanaon pas anjeun gaduh Mac Studio dina panangan anjeun.

Anjeun tiasa milih jinis prosésor (M1 Max atanapi Ultra), kalayan dua pilihan masing-masing gumantung kana inti GPU anu anjeun pikahoyong, dua pilihan mémori ngahiji pikeun tiap (32GB sareng 64GB pikeun M1 Max, 64GB sareng 128GB pikeun M1 Ultra) jeung voila. Nya, anjeun ogé tiasa milih panyimpenan internal, mimitian ti 512GB (M1 Max) atanapi 1TB (M1 Ultra) dugi ka 8TB. Sakali anjeun geus nempatkeun pesenan anjeun, poho ngeunaan ngarobah pancen nanaon. Teu malah SSD, nu hijina bagian nu teu soldered, bisa dimekarkeun, sahenteuna henteu acan, sarta kuring teu nyangka Apple bakal ngarobah pikiran na.

Éta tanpa ragu hiji-hijina aspék Mac Studio ieu anu nyéépkeun rasa anu goréng dina sungut, tapi éta naon éta. Upami anjeun hoyong modularitas anjeun teu gaduh pilihan sanés pikeun milih Mac Pro... tapi éta liga sanés anu kalolobaan urang henteu tiasa dicita-citakeun.

Ngagunakeun Mac Studio

Salaku Steve Jobs ceuk nalika anjeunna ngawanohkeun aslina Mac mini 2005, éta "BYODKM" (Mawa tampilan sorangan, keyboard jeung mouse) komputer, hartina anjeun kudu mawa tampilan sorangan, keyboard jeung mouse. Jadi pamakéan Mac Studio ieu ngarasakeun jeung kinerja na. Kuring parantos nganggo MacBook Pro 16″ kalayan prosésor M1 Pro sareng 16GB mémori ngahijikeun sababaraha bulan, kalayan pagelaran anu luar biasa, ngalakukeun tugas sareng Final Cut Pro yén dina 27 iMac 2017 ″ kuring kalayan 32GB RAM sareng prosésor Intel i5 parantos mustahil pikeun kuring laksanakeun. tanpa asa, sarta kuring masih teu nyaho lamun fans dianggo dina laptop ieu.

Dina Mac Studio anyar fans jalan, sabab Apple geus mutuskeun yén maranéhna mimitian ti momen komputer dihurungkeun. Anjeun pencét tombol dina Mac Studio sareng upami anjeun caket pisan anjeun tiasa perhatikeun sora leutik sanaos henteu ngalaksanakeun tugas naon waé. Ieu mangrupikeun sora anu teu penting kecuali anjeun jempé, sareng salami prosés ngédit pidéo tina analisa ieu henteu ningkat iraha waé.. Kiwari éta hiji-hijina tés anu kuring tiasa laksanakeun dina komputer ieu dugi ka ayeuna.

Kalayan Mac Studio ieu, anu hargana sami sareng iMac kuring di 2017, kuring gaduh rarasaan anu kuring henteu kantos kantos mésér Mac, sareng kuring ngagaduhan sababaraha: rarasaan yen Kuring geus meuli komputer nu bakal leuwih ti minuhan kaperluan kuring. Jeung komputer Apple saméméhna, Kuring salawasna boga gambaran yén kuring kungsi meuli hiji nu duit kuring diwenangkeun, sabab lamun kuring bisa boga, Kuring bakal geus meuli hiji punjul. Sanaos sareng MacBook Pro kuring, kuring bakal angkat ka M1 Max upami kuring tiasa.

Pendapat editor

Nyebutkeun yén komputer kalawan harga mimiti € 2.329 nyaeta mirah bisa datang salaku kejutan ka loba pamaké, tapi éta kumaha kuring ngarasa Mac Studio anyar ieu. Urang henteu deui ngan ukur gaduh komputer anu saé, kalayan bahan anu saé sareng bérés, ayeuna urang ogé boga sagala jinis sambungan jeung kinerja unggulan model nu hargana leuwih ti dua kali. Mac Studio ieu ngadeukeutkeun komputer "profésional" ka pangguna. Didagoan geus patut eta, sarta rarasaan téh yén pangalusna téh acan datang. Anjeun parantos tiasa ngagaleuh di App Store (link) sareng penjual otorisasi kalayan harga awal € 2.329.

MacStudio
  • Peunteun éditor
  • Meunteun 4.5 bentang
2.329
  • 80%

  • MacStudio
  • Tinjauan ngeunaan:
  • Dipasang dina:
  • Modifikasi terakhir:
  • Awét
    Penerbit: 100%
  • Bérés
    Penerbit: 100%
  • Kualitas harga
    Penerbit: 80%

Naros

  • Desain kompak
  • rupa-rupa sambungan
  • sambungan hareup
  • kinerja rongkah

Kontra

  • Impossibility ngalegaan engké

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.