Kumaha ngarobih bahasa Mac anjeun

Pilihan basa dina Preferensi Sistem

Dina tutorial ieu urang bakal ningali sadaya pilihan anu urang gaduh dina Mac pikeun nyetél basa anu pangsaéna. Upami anjeun nganggo basa anu sami sepanjang waktos, anjeun tiasa diajar masing-masing tina pilihan anu aya dina macOS. Tapi upami, sabalikna, anjeun nganggo sababaraha bahasa, bahasa asli anjeun, tapi basa kadua pikeun komunikasi di tempat damel atanapi sareng rerencangan, kami bakal nunjukkeun pangaturan anu anjeun kedah laksanakeun. 

Penting pisan pikeun milih basa Mac anjeun ogé, sahenteuna dina basa Spanyol, kusabab kasalahan dina pilihan na nyegah urang ngalakukeun fungsi umum sapertos nyerat simbol @, sabab éta digusur.

Kumaha urang milih basa dina macOS?

Hal kahiji anu urang kedah atur nyaéta Bahasa Sistem Operasi sareng engké basa anu urang hoyong nyerat dina Mac, katelah Sumber Input. Bahasa sistem operasi sareng bahasa tulisan henteu kedah cocog. Salaku conto, urang tiasa milih Spanyol pikeun Sistem Operasi, sareng milih Inggris atanapi Perancis, salaku conto, upami urang kedah nyerat téks dina basa-basa ieu.

Kumaha urang ngarobih bahasa tina Sistem Operasi?

Dina Mac, sadaya setelan sistem dina PRujukan sistem. Sanaos anjeun pangguna énggal, anjeun tiasa aksés kana pilihan ieu sabab intuitif pisan. Pikeun ngaksés Preferensi Sistem:

  1. Anu panghadéna nyaéta nyalukanana ku lampu olahraga, mencétan Cmd + rohangan.
  2. Dina palang anu nembongan, ngetik Preferensi Sistem.
  3. Kamungkinan, sateuacan réngsé nyerat téks, aplikasi anu anjeun bakal kenal kana simbol tina alat gear.
  4. Pencét kana aplikasi sareng éta bakal kabuka.

Milarian Preferensi Sistem dina Sorotan

Léngkah salajengna nyaéta pikeun ngakses ikon Bahasa sareng Daérah, ngaidentifikasi dina sistem nganggo ikon bendera biru. Upami sakali deui, anjeun badé ngalakukeun anu sami ku "nyalahgunakeun" produktivitas macOS, anjeun tiasa nyerat dina kotak katuhu luhur aplikasi basa. Gambar na dibayangkeun kirang daérah dimana aya fungsi anu aya hubunganana sareng téks anu dituduhkeunatanapi, dina hal ieu bahasa.

Pilihan basa dina Preferensi Sistem

Saatos diklik dina Bahasa sareng Daérah layar utama tina Pilihan Basa. Di beulah kénca, urang bakal ningali basa anu paling umum dipilih dina Mac ieu. Dina hal ieu, normal ngan ukur nganggo basa ayeuna. Upami ku alesan naon waé kami hoyong ngarobih:

Tambihkeun basa énggal

  1. Urang kedah waé pencét dina tanda "+" , anu perenahna di handapeun.
  2. Maka ménu anyar bakal dibuka, dimana éta Basa anu aya.
  3. Tingali sacara saksama, sabab urang mendakan basa kalayan sagala jinisna, contona Spanyol aya langkung ti 10 basa anu bénten.
  4. Saatos milih éta, macOS naroskeun ka kami naha kami hoyong ngarobih basa utama Mac ku anu kapilih atanapi teraskeun nganggo anu ayeuna. Kami milih anu dipikahoyong sareng nampi.

Mastikeun nambihan basa énggal

Urang kedah émut yén éParobihan basa mangaruhan henteu ngan ukur dina nyeratna, tapi ogé sakabéh nomenclature basa éta dina hal éksprési tokoh, tanggal, struktur almenak sareng cara ngbrhkeun suhu. MacOS nerapkeun nomenclature standar pikeun basa éta. Salaku conto, upami urang milih Spanyol (Spanyol), éta bakal ngumpulkeun:

  • Daérah: Spanyol - waktos anu kapilih bakal janten semenanjung Spanyol.
  • Dinten mimiti saminggu: Senén - sakumaha anu dipidangkeun dina almenak lokal.
  • Calendar: Gregorian - anu paling sering dina basa Spanyol.
  • Suhu: Celsius.

Nanging, urang tiasa nyaluyukeun salah sahiji parameter anu ditétélakeun di luhur numutkeun kahoyong urang.

Kumaha kuring ngarobih bahasa keyboard Mac?

Tanpa ninggali jandéla anu sateuacanna, kami mendakan tombol di handapeun anu nyarioskeun kami Panel preferensi keyboard ... Ku ngaklik dinya, urang tiasa ngarobih sumber input keyboard, nyaéta basa anu urang nyerat.

Di sisi anu sanésna, upami urang aya dina méja sareng hoyong aksés ka keyboard Input Source, urang kedah muka preferensi, sapertos anu dituduhkeun dina bagian setélan dina basa Sistem Operasi.  Nalika anjeun dina layar System Preferensi utama:

  1. Pencét Keyboard.
  2. Dina kolom kénca, anjeun bakal mendakan deui basa / s kalayan anjeun tiasa nyerat. 
  3. Upami anjeun hoyong nambihan, pencét waé dina tanda "+" sareng daptar sadaya kibor anu sayogi bakal némbongan dina jandéla anyar
  4. Di handapeunana, a seeker. Anjeun tiasa ngagunakeunana upami anjeun kedah.
  5. Sakali kapendak, pilih sareng éta bakal muncul dina Sadia Font Keyboard. 

Pilihan tipe keyboard

Tungtungna, anjeun bakal mendakan dua fungsi deui di handapeun.

  • Tembongkeun keyboard dina bilah ménu: anu bakal nunjukkeun kami simbol kalayan basa anu dipilih. Ieu mangpaat hususna nalika urang sacara rutin ngarobih basa. Di sisi anu sanésna, éta ngamungkinkeun ngaktipkeun keyboard dina layar sareng Apple emojis.
  • Otomatis pindah ka sumber input dokumén: macOS sanggup ngadeteksi basa anu urang tulis sareng sacara otomatis ngalih kana basa éta.

Tungtungna, balik deui ka awal tulisan, upami urang henteu milih Spanyol - ISO, pastina urang moal tiasa nyirian simbol sapertos: at, aksen, tanda hubung sareng sajabina. 

Kuring miharep tutorial ieu parantos anjeun resep sareng ngantepkeun koméntar anjeun di handapeun tulisan ieu upami anjeun kersa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alejandro Jose cenahna

    Hai Abdi parantos ngarobih bahasa sistem operasi tapi kuring kedah ngarobih ogé kana program, contona firefox, word, ect
    kumaha carana dilakukeun?

  2.   Antonio cenahna

    Kuring nuturkeun léngkah-léngkah anu dituduhkeun kalayan sampurna, tapi sanaos kitu, Inggris tetep ngan hiji-hijina basa sareng nyegah (upami Spanyol mah) tetep salaku basa anu dipikaresep.