Tim Cook panginten tiasa ngalanggar hukum anu aya hubunganana sareng leungitna nilai saham Apple

tim-masak-nunjuk

Minggu ieu janten rada sesah pikeun Tim Cook sareng éta nyaéta langkah pikeun ngajaga investor Apple tetep tenang, anjeunna panginten tiasa ngaco sareng ngalanggar hukum anu nyatakeun yén anjeunna henteu tiasa ngungkabkeun inpormasi internal anu tiasa ngabantosan investor sacara swasta. Sadaya ieu dimotivasi ku runtuhna pasar saham Cina, anu nyababkeun saham Apple turun handapeun saratus dolar.

Nyanghareupan kaayaan sapertos kitu, Tim Cook nyandak kaputusan pikeun ngirim email ka presenter CNBC Jim Cramer pikeun program anu diarahkeunnana, mad Duit. Dina email éta anjeunna masihan inpormasi yén anjeunna henteu kedah nyebarkeun umum, sareng inpormasi ieu tiasa janten pelanggaran hukum Komisi Bursa Kaamanan (Detik).

Kami henteu nyarioskeun perkawis CEO Apple parantos gélo sareng ngungkabkeun inpormasi rahasia. Sadaya anu dipidamel ku Cook nyaéta masihan detil anu tangtu ngeunaan kontrol anu dipiboga ku perusahaan Cupertino anu aya hubunganana sareng pergerakan saham sareng harga. Anjeunna masihan data ngeunaan kumaha iPhone sareng perusahaan sacara umum di Cina, anu tiasa nguntungkeun spekulasi mésér murah teras ngajualan tinggi.

Ayeuna, sabab sababaraha ahli di lapangan parantos gancang negeskeun, Cook tiasa nyanghareupan tuduhan ngalanggar hukum SEC. Hukum ieu netepkeun yén sadaya inpormasi anu tiasa dipasihkeun ngeunaan hal ieu kedah dilakukeun ka umum sareng sanés dina email anu ditujukeun ka hiji jalma. Éta alesanana yén perusahaan nampilkeun hasil na unggal kuartal, sahingga janten inpormasi umum sareng henteu masihan kaunggulan pikeun investor atanapi perusahaan sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.