Tip pikeun ngamaksimalkeun ruang disk anjeun dina Mac

Boot disk pinuh Mac

Sakumaha aturan umum, pangguna kedah nyimpen seueur hal, kalayan omong kosong upami kuring meryogikeunana sababaraha dinten, dugi ka waktosna sumping nalika atanapi Nya maneh pindah imah sareng cicing di gudang Atanapi anjeun mimiti miceun sagala anu anjeun pikir butuhkeun hiji dinten tapi saatos sababaraha taun anjeun sadar yén éta téh omong kosong daulat.

Upami urang nyarioskeun perkawis sesah urang, kasus na sami persis. Dina langkung ti hiji kasempetan, dokumén, gambar atanapi pidéo parantos diturunkeun ka kami sareng kami parantos nyalin kana komputer kami kalayan niat pikeun nikmati sacara tenang, tapi ckalayan waktos urang hilap sareng éta janten hilap dugi ka tungtungna éta mangrupikeun salah sahiji file deui anu teu perlu nyandak rohangan dina Mac kami.

Tapi hal anu sami kajadian sareng urang sareng gambar atanapi video anu kami unduh tina internét, tapi khususna pikeun pidéo pilem. Dina taun-taun ayeuna, ukuran video ieu sapertos sakitar 2 GB, rohangan anu tiasa dialokasikan tanpa masalah dina hard drive urang, nalika aya 2 atanapi 3 pilem, tapi lamun urang mimiti ngabongkar sadayana anu tumiba kana leungeun urang kénca sareng katuhu, hard drive utama urang bakal janten kusut file anu teu perlu anu antukna bakal mangaruhan kinerja Mac urang.

Tulisan anu aya hubunganana:
Browser pikeun Mac

Dina sistem operasi naon waé anu disarankeun pikeun ngagaduhan sahanteuna 10% rohangan bébas sahingga sistem tiasa dianggo kalayan gampang tanpa nunjukkeun masalah kinerja. Sareng OS X henteu terkecuali. Upami urang niténan éta Mac urang mimiti mikirkeun hal-hal anu langkung ti sakali, urang badé ningali-tingali rohangan panyimpenan sareng kumaha cara ngadistribusikaeun pikeun kéngingkeun ideu dimana urang kedah ngalirkeun sapu. Kanggo ngalakukeun ieu, pencét dina menu Apple > Ngeunaan Mac ieu> Langkung seueur inpormasi> Panyimpenan.

Hard drive lengkep dina Mac

Ménu ieu bakal nunjukkeun kumaha kami nyebarkeun rohangan dina Mac: pidéo, aplikasi, poto, audio sareng anu sanés. Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar di luhur, seuseueurna hard drive nyaéta pidéo anu dituturkeun ku anu teu dikenal anu disebut Batur, anu sok hésé pisan pikeun ngaidentipikasi sareng kadang teu mungkin. Dina hal ieu, jelas yén upami kuring kedah masihan rohangan dina Mac kuring kuring kedah ngaleungitkeun bagian ageung tina pidéo éta, boh ku cara nyalin kana drive éksternal atanapi mupus upami kuring leres-leres henteu peryogi. .

Ngosongkeun rohangan dina hard drive Mac anjeun

Salah sahiji seueur kaunggulan anu ditawarkeun ku OS X dibandingkeun sareng Windows, nyaéta tina bagian Panyimpenan anu urang tiasa tingali sepanjang waktos jinis file naon anu nempatan rohangan anu langkung ageung dina hard drive urang, sahingga upami urang gaduh sadayana file anu teratur, urang bakal gancang tiasa gancang ngajawab masalah luar angkasa anu mangaruhan hard drive urang.

Hapus cadangan iTunes

Sanaos édisi pang anyarna ngeunaan ios sareng iTunes anu mastikeun yén teu perlu pikeun nyambungkeun alat urang ka Mac ampir-ampiran waé urang kedah sambungkeun kanggo ngadamel cadangan alat urang, naha éta iPhone, iPad atanapi iPod touch, cadangan anu bakal aya gunana upami urang badé jailbreak alat urang atanapi bahkan upami urang badé ngapdétkeun kana versi ios anu langkung modéren kumargi salami prosés aya hal anu gagal sareng urang kedah ngembalikan alat urang ti mimiti sareng balikkeun cadangan sareng sadaya aplikasi sareng inpormasi anu parantos kami simpen di jerona.

Tulisan anu aya hubunganana:
Masalah sareng sambungan Bluetooth Mac anjeun?

Upami urang gaduh sababaraha alat, cadangan ieu tiasa nyandak sababaraha gigabyte. Upami, salaku aturan umum, urang henteu biasana ngalakukeun pamasangan bersih tina unggal vérsi anyar sistem operasi anu diluncurkeun Apple unggal taun, tapi ngan saukur ngamutahirkeunana, sigana mah mangtaun-taun, sababaraha alat ngalangkungan leungeun urang sareng kaamanan salinan anu sami teras-teras disimpen dina iTunes. Unggal cadangan tiasa nyandak sababaraha gigabyte, gigabyte anu tiasa urang gancang bébas ku aksés kana salinan cadangan sareng ngaleungitkeun cadangan alat-alat anu teu aya deui ku urang.

Ngosongkeun rohangan dina Mac ku mupus salinan iTunes

Pikeun ngalakukeun ieu urang mimitina kedah muka iTunes sareng dina ménu luhur iTunes pencét dina Preferensi. Salajengna urang buka Alat. Dina bagian ieu kami bakal mendakan salinan cadangan alat kami. Upami urang mendakan naon-naon anu teu aya deui diilikan urang urang kedah pencét dinya tur pilih Hapus cadangan.

Mindahkeun inpormasi ka hard drive éksternal

Ayeuna eHarga hard drive luar parantos turun sacara dramatis dina taun-taun ayeuna, sareng ayeuna urang tiasa ngalebetkeun aranjeunna kirang tina 100 euro, dina kapasitas anu ngaleuwihan 2 TB. Ieu mangrupikeun solusi anu pangsaéna upami anjeun kedah sering damel nganggo file ageung kusabab profesi anjeun sareng éta pidéo anu tiasa anjeun mupus.

Idéalna nyaéta mindahkeun aranjeunna ka drive éksternal nalika urang parantos lirén damel sareng aranjeunna sareng urang terang yén salami waktos anu lami urang moal peryogi aranjeunna, sabab upami henteu ngan hiji-hijina hal anu bakal kami laksanakeun upami urang mindahkeun éta sateuacanna waktos nyaéta nyéépkeun seueur waktos pikeun nyalin éta tina hiji unit kana unit anu sanés.

Biasana hard drive éksternal padet, sanés SSD, kitu damel langsung dina drive éksternal tiasa lami Sanaos anu kedah urang lakukeun nyaéta retouch alit tapi anu tungtungna maksa kami ngekspor sadaya pidéo deui, upami urang damel sareng jinis file ieu. Upami, di sisi anu sanésna, urang damel utamina sareng poto, urang tiasa ngédit éta tanpa aya masalah langsung tina drive éksternal, bahkan upami peryogi sababaraha detik deui.

Hapus aplikasi anu kami henteu nganggo

Este mangrupikeun kajahatan endemik tina unggal sistem operasi. Mania tina ngaunduh aplikasi pikeun nyobaan ningali naon anu dilakukeun ku aranjeunna waktosna ngeusian hard drive urang ku aplikasi anu henteu kapake anu urang moal dianggo deui, sabab alesan utama pikeun ngaunduh éta pikeun ngamangpaatkeun tawaran atanapi mariksa naha éta gunana pikeun tujuan urang.

mupus aplikasi pikeun ngosongkeun rohangan dina Mac

Jang ngalampahkeun ieu, urang kedah waé muka Launcher sareng angkat ka tempat ikon aplikasi na. Maka urang kedah nyeret kana Sampah kanggo nyoplokkeun tina Mac urang. Atanapi urang tiasa muka Finder, pilih folder Applications ti kolom katuhu sareng sered aplikasi anu urang hoyong pupus ka Sampah. Cara ieu gunana upami urang hoyong mupus aplikasi anu parantos diunduh sacara langsung tina Mac App Store, tapi henteu kapaké pikeun aplikasi anu kami unduh tina internét.

Dina hal ieu urang peryogi aplikasi anu ngamungkinkeun urang ngahapus aplikasi naon waé tina MacAplikasi anu umumna henteu kapendak di Mac App Store tapi urang kedah angkat ka developer pihak katilu. Di Mac App Store kami tiasa mendakan aplikasi Dr. Cleaner anu ngamungkinkeun urang pikeun uninstall aplikasi anu operasi na saderhana, tapi kadang éta henteu jalan sakumaha mistina. Diluar aplikasi Mac App Lain AppZapper y AppCleaner aranjeunna anu nawiskeun hasil anu pangsaéna nalika ngahapus aplikasi naon waé.

Cabut basa anu tos dipasang

monolingual

Salaku aturan umum, ngan ukur nganggo hiji basa dina Mac kami, tapi upami urang kedah ngarobihna, Apple masang sajumlah ageung basa upami urang kedah ngarobih basa. Bahasa ieu nempatan antara 3 sareng 4 GB, rohangan anu berharga pisan upami urang kirang rohangan dina hard drive urang sareng teu aya jalan pikeun ngosongkeun langkung seueur ruang ti bagian sanés, éta tiasa janten leres-leres berharga. Pikeun ieu urang kedah nganggo aplikasi Monolingual, aplikasi anu didamel khusus pikeun miceun basa anu kami henteu anggo ogé kami ngarencanakeun ngagunakeun éta ka hareup pikeun ngarawat sababaraha GB panyimpenan.

Naon anu kuring lakukeun sareng rohangan anu "Batur" nempatan di Mac kuring?

Di luhur kami parantos ngabahas pilihan anu ditawarkeun ku Ngeunaan fungsi Mac ieu dimana éta nunjukkeun urang sababaraha jinis file anu aya dina hard drive urang. Anu paling ambek ka urang sok disebat "Lain" di luhur sadayana nalika éta nempatan bagian anu penting pisan tina hard drive urang. Bagéan ieu kalebet file-file sanés anu teu tiasa diklasifikasikeun kana bagian. Salaku aturan umum, folder ieu kalebet:

  • Item dina folder OS X sapertos folder System sareng cache.
  • Inpormasi pribadi sapertos data almenak, kontak sareng dokumén.
  • Sambungan atanapi modul aplikasi.
  • File multimédia anu mesin pencari Sorotan henteu tiasa diklasifikasikeun sapertos ayana di jero paket.
  • Sadaya file anu éksténsifna henteu dikenal ku Spotlight.

Dina kasus ieu, leres aya saeutik anu tiasa urang laksanakeun, kusabab file-file ieu biasana henteu katingali dina folder anu sering urang anggo. Upami urang hoyong rohangan anu diilikan na penting pisan, urang kedahna mertimbangkeun kamungkinan pormat hard drive sareng ngalakukeun pamasangan anu bersih deui, tanpa salinan cadangan anu tiasa nyeret file ieu diklasifikasikeun salaku "Lain"

Nganalisis ukuran file dina hard drive anjeun

Disk Inventory pikeun ngosongkeun rohangan dina Mac

Kadang-kadang masalah panyimpenan hard drive urang tiasa langkung jelas tibatan anu urang panginten. Urang mungkin gaduh file, naon formatna, anu nyéépkeun langkung seueur ruang tibatan normal, atanapi folder anu curiga nyandak jumlah gigabyte anu luar biasa. Pikeun tiasa nganalisis sadaya eusi hard drive urang sareng meureun milarian solusi gancang pikeun masalah panyimpenan urang urang tiasa ngamangpaatkeun Inventory Disk X, aplikasi anu bakal nganalisis sakabéh hard drive urang anu nunjukkeun rohangan anu masing-masing folder janten urang gancang tiasa terang masalah anu aya dina rohangan dina hard drive urang.

Anjeun kedah tumut kana akun folder anu urang mendakan di jero folder Pamaké, anu dimana kami nyimpen sadaya inpormasi. Sésa Aplikasi, Sistem ... folder kagolong kana sistem sareng urang henteu kedah lebetna iraha waé iraha urang tungtungna nyababkeun kagagalan ageung dina sistem anu maksa urang masang deui sistem operasi deui.

Hapus riwayat browsing

Riwayat browsing ngan saukur téks, tanpa pormat naon waé, tah ukuran anu tiasa diilikan dina Mac kami sacara praktis diabaikan. Pilihan ieu disarankeun upami urang ngalaman masalah nalika ngamuat halaman dina pangotéktak sareng kami henteu tiasa kéngingkeun data anu diperbarui pikeun ditingalikeun.

hapus cache dina Mac

Mupus cache panyungsi anu kami anggo

Beda sareng riwayat browsing, cache tiasa ngeusian bagian penting tina hard drive urang, kumargi éta file anu ngagancangkeun loading halaman anu biasana urang konsultasi, janten anjeun ngan ukur kedah ngamuat data anu parantos robih, sapertos biasana téksna, sanés sadayana halaman, anu disimpen dina cache halaman kami panyungsi. Pikeun ngalaksanakeun padamelan ieu gancang sareng dina sadaya pangotéktak urang tiasa nganggo aplikasi sapertos CleanMyMac, anu dina sababaraha detik ngaleungitkeun résidu tina cache panyungsi kami.

Hapus file samentawis

Payil samentawis mangrupikeun kajahatan endemik sadaya sistem operasi. Teu aya sistem operasi anu asli nawiskeun kami sistem otomatis éta didaptarkeun pikeun sacara berkala mupus jinis-jinis file ieu anu ngan urang anggo sakali, utamina nalika urang ngamutahirkeun sistem operasi kana versi anu langkung énggal. Langkung lami waktos file-file ieu nguasaan barbarities nyata rohangan dina Mac urang sareng ku ngahapus aranjeunna tiasa kéngingkeun seueur rohangan dina hard drive urang.

Pikeun mupus éta, urang tiasa ngamangpaatkeun aplikasi sapertos CleanMyMac, anu parantos kami sebatkeun dina titik sateuacanna sareng anu ngamungkinkeun kami mupus cache sareng riwayat sadaya panyungsi anu kami anggo dina Mac kami. Aplikasi sanés anu ogé ngamungkinkeun urang pikeun gancang mupus jinis-jinis file ieu nyaéta Dr. Cleaner ti pabrik TREND Micro

Milarian file duplikat

Kadang-kadang aya kamungkinan yén kami ngaunduh file, pilem atanapi musik anu parantos aya dina Mac kami langkung ti sakali sareng urang nyimpen kana folder anu sanés, yakin yén kami henteu ngagaduhan éta dina hard drive urang. Kana waktosna duplikat file aranjeunna tiasa janten ngimpina nyata dina hard drive urang kusabab ukuranana ageung aranjeunna tiasa nempatan. Di Mac App Store kami tiasa mendakan seueur aplikasi anu ngamungkinkeun urang pikeun milarian sareng ngahapus duplikat file anu aya dina Mac kami.

Pariksa folder Undeuran

Folder unduh mangrupikeun tempatna dimana sadaya file anu kami unduh tina internét disimpen, naha ngalangkungan aplikasi p2p atanapi ngalangkungan aplikasi olahtalatah, email atanapi jinis sanés. Sakumaha aturan umum, upami urang parantos ngaunduh file anu diperyogikeun, biasana urang mindahkeun kana folder anu badé disimpen, atanapi upami éta aplikasi, urang instal gancang. Dina hal ieu, kamungkinan pisan yén urang engké poho pikeun mupus aplikasi anu kami unduh sareng éta bakal nempatan rohangan anu berharga pikeun hard drive urang.

Ruang tong sampah

Sampah kosong kana hard drive kosong

Sanaos sigana teu masuk akal, seueur pangguna anu hilap kana tempat sampah, tempat éta urang kirimkeun sadaya file anu urang hoyong hapus sacara lengkep tina hard drive urang. Tapi aranjeunna henteu leres-leres dihapus dugi ka kami ngosongkeunnana sacara lengkep janten saatos ngalaksanakeun pangberesihan file anu henteu kapake tina hard drive urang, disarankeun kosongkeun pisan upami urang leres-leres hoyong parios sabaraha rohangan anu urang tinggalkeun dina hard drive urang, upami urang kedah teras-terasan ngabersihkeun atanapi upami urang parantos kéngingkeun cekap ruang pikeun tiasa kalem deui damel sareng Mac kami tanpa masalah ruang atanapi performa.

Ngarobih hard drive

Sanaos sigana mah sapertos solusi anu teu masuk akal, upami hard drive urang janten alit dina perobihan anu munggaran, urang kedah mikir ngeunaan mekarna ruang penyimpanan na. Idéalna nyaéta ngarobah éta pikeun SSD anu nawiskeun kami nyerat sareng maca gancang tibatan Palasik 7.200 rpm hard drive. Harga hard drive ieu parantos turun pisan sababaraha bulan terakhir sareng ayeuna urang tiasa mendakan kapasitas 500 GB sakitar langkung ti 100 euro.

Tapi upami éta 500 GB sigana alit sareng urang gaduh artos kanggo séépkeun SSD anu 1 atanapi 2 TB, modél ieu langkung mahal tibatan hard drive tradisional, urang tiasa ngadamel Investasi anu penting pikeun ngalancarkeun operasi sareng ngalegaan panyimpenan. Tapi upami perekonomian urang henteu pati lumayan, urang kedah nganggo salah sahiji 500 GB sareng mésér drive éksternal tina kapasitas anu urang peryogikeun, pikeun salawasna ngagaduhan sadaya file anu urang kedah konsultasi ti jaman ka jaman tapi urang kedah ngagaduhanana dina hiji beurit. Salaku tambahan, unit anu sami tiasa dianggo ngadamel salinan nganggo Time Machine sareng urang maéhan dua manuk ku hiji batu.

Atur panyimpenan ngalangkungan macOS Sierra

osx-sierra

Salah sahiji hal anyar anu dibawa ku macOS Sierra, sajaba ti ngaganti nami OS X janten macOS, nyaéta manajer penyimpanan, anu ngamungkinkeun urang dina sababaraha detik parios naon jinis file anu tiasa urang hapus kumargi yuswa na, naha urang henteu nganggo éta, kusabab éta duplikat... Pilihan ieu dina tiori saé pisan tapi sapertos aplikasi sanés anu janji bakal ngalakukeun hal anu sami, anjeun kedah ati-ati pisan sareng aranjeunna sareng henteu percanten pisan, sabab éta tiasa ngalakukeun pembersihan anu brutal dina hard drive urang tanpa nunjukkeun naon anu urang jenis file ngarencanakeun dihapus pikeun kéngingkeun rohangan tambahan dina hard drive urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   marian cenahna

    Kuring mupus sadaya pidéo kuring ngasupkeun sadaya dokumén, nanging nalika kuring mariksa panyimpenan boot disk katingali yén aranjeunna teras-terasan ngeusian sadaya rohangan kuring, dimana disimpenna? atanapi kumaha kuring mupusna tina disk disk

    1.    Raquelsmm cenahna

      Persis hal anu sami kajadian ka kuring, kuring mupus sadaya pidéo tina aplikasi PHOTOS anu sapertos 900 hal, sareng masih bieu dina kaayaan naon. teras kuring émut aplikasi iPhoto anu kuring masih parantos pasang sareng di sana kuring gaduh seueur poto sareng pidéo, kuring dihapus ti ditu teras tina sampah iPhoto sareng saatos sampah tina dok. sareng tos aya cukup bébas, tapi sanaos aranjeunna tetep nempatan kuring naon deui sareng henteu deui aranjeunna dikaruniai langkung katingali. Kuring ogé parantos ngahapus pidéo tina folder dropbox google drive. Kuring béak ideu.
      tingali naha aranjeunna tiasa ngabantosan urang.

  2.   Raquelsmm cenahna

    Kuring parantos ngahapus sadaya situs sareng aplikasi anu tiasa dipikirkeun anu tiasa nyimpen pidéo anu parantos kuring anggo sateuacanna sapertos poto, iPhoto, dropbox, googledrive, ... tapi sanaos kitu masih seueur GB anu ngémut mémori disk ngamimitian .
    Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi ???

  3.   Mariano cenahna

    halo, kuring parantos masang Sierra dina mac pro kuring… Kuring parantos unggah file kana iCloud sareng ngahapus tina file mac anu kuring kedah ngajalankeun program… Kuring nyobian ngaunduh deui tapi éta nyatakeun yén kuring henteu ngagaduhan rohangan disk…
    Kuring parantos nuturkeun sagala léngkahna sareng kuring parantos ngahapus program sareng poto tina mac tapi kuring masih ngagaduhan masalah ruang ...
    aya solusina?

  4.   Elizabeth cenahna

    Hal anu sami kajadian sareng kuring dina subyek pidéo, kuring henteu gaduh sareng éta nyatakeun yén kuring gaduh sakitar 20GB. Naon solusi anu aya pikeun ieu?