TSCM, panyadia Apple, bakal ngawangun dugi ka 6 anak perusahaan di Arizona (AS)

TSCM

Desain sareng perusahaan manufaktur multinasional Taiwanese multinasional, janten salah sahiji perusahaan panggedéna di Taiwan sareng salah sahiji anu pang berharga di dunya, bakal ngawangun pabrik énggal di Arizona. TSCM parantos ngumumkeun taun ka tukang yén éta hoyong ngadegkeun dirina di Propinsi Grand Canyon. Tapi laporan anyar nunjukkeun yén éta moal ngan ukur janten anak perusahaan anu bakal didamel tapi bahkan aya anu nyarios nepi ka genep.

Numutkeun laporan, el Apple urang M sareng seri TSMC chip maker ngarencanakeun ngawangun langkung ti ngan ukur pabrik chip anu diumumkeun di Amérika Serikat. Husus di kota Colorado Canyon, Arizona. Dina Méi 2020 nyatakeun yén perusahaan bakal ngawangun pabrik $ 12.000 milyar di nagara éta. Fasilitas diperkirakeun ngamimitian produksi volume dina 2024.

Tilu sumber anu akrab sareng masalah éta, anu nyarios dina kaayaan anonim sabab henteu berwenang nyarios ka média, aranjeunna ngawartoskeun Reuters éta dugi ka lima pabrik deui anu nuju direncanakeun. Henteu jelas naon anu janten produksi sareng kapasitas investasi tambahan aranjeunna tiasa ngagambarkeun pabrik tambahan ieu sareng téknologi pembuatan chip anu bakal aranjeunna anggo. TSMC nyarios bulan kamari yén éta ngarencanakeun investasi $ 100.000 milyar salami tilu taun ka hareup pikeun ningkatkeun kapasitas produksi, sanaos henteu nyayogikeun detilna.

Mertimbangkeun kakirangan chip anu dipiboga ku perusahaan téknologi ayeuna, wartos ieu berguna. Logis sanés kanggo waktos khusus ieu, tapi pikeun kajadian anu sami di pikahareupeun kana naon anu lumangsung ayeuna. Apple bakal nguntungkeun paling seueur gaduh pabrik produksi chip anu caket sareng bakal tiasa ngirangan seueur biaya.

Ogé tetep diémutan yén pamaréntah Biden siapkeun méakkeun puluhan milyaran dolar pikeun ngadukung pembuatan chip domestik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.