Pupus program atanapi aplikasi dina Mac anjeun

Anjeun parantos nganggo Mac anyar kanggo waktos anu pondok sareng waktos parantos dugi nalika anjeun hoyong uninstall salah sahiji program, alat atanapi aplikasi anu anjeun gaduh dina sistem anjeun sareng anjeun henteu terang kumaha ngalaksanakeunana supados lengkep ngaleungitkeun. Dina hal ieu urang kedah nyatet éta nyoplokkeun aplikasi atanapi program dina macOS saéstuna gampang sareng anjeun henteu kedah mikir teuing atanapi ngahesekeun kahirupan anjeun pisan.

Sakumaha pamasangan aplikasi ieu mangrupikeun tugas anu gampang pisan, gancang sareng bersih, nalika urang kedah ngalakukeun tanpa aranjeunna betah sareng gancangna sami. Singkatna, urang henteu peryogi aplikasi pihak katilu pikeun ngaleungitkeun program, ogé henteu kedah dipikirkeun yén mungkin aya sésa-sésa aplikasi anu dipupus kumargi sistem operasi tanggel waler pikeun ngaleungitkeun sésana, tapi upami urang masih hoyong nganggo aplikasi khusus pikeun ngaleungitkeun aplikasi urang ogé tiasa ngalakukeun éta.

Hapus aplikasi tanpa aplikasi pihak katilu

Sakumaha urang ngumumkeun di awal tutorial ieu, aya aplikasi pihak katilu pikeun tiasa ngaleungitkeun aplikasi ti tim kami tapi léngkah munggaran nyaéta ningali yén aplikasi ieu henteu leres-leres diperyogikeun kumargi urang tiasa langsung ngaleungitkeun kantun nyeret ka tempat sampah atanapi milih aplikasi anu urang hoyong hapus tina Launchpad.

Tulisan anu aya hubunganana:
Diajar kumaha nyalin jalur lengkep file atanapi folder langsung ti Finder

Ieu kanggo kuring pilihan anu pangsaéna sareng pikeun ngalaksanakeunana urang ngan saukur kedah lebet kana Launchpad> Tahan kana aplikasi (sapertos dina ios) sareng "shaky X" bakal muncul pikeun ngeklik éta sareng ngahapus.

Pilihan pikeun mupus aplikasi henteu némbongan

Tiasa waé sababaraha alat atanapi aplikasi anu urang ngagaduhan dina Launchpad -utamana anu henteu langsung datang ti Mac App Store- diunduh langsung tina halaman wéb pamekar tong nunjukkeun yén "goyah X" di pojok katuhu luhur atanapi henteu ngantepkeun aranjeunna dihapus ku "nyeret langsung kana tong sampah".

Dina hal ieu urang kedah kaluar tina Launchpad sareng saderhana milarian ikon aplikasi langsung ti Finder kami. Urang tiasa ngalakukeun ieu langsung tina jandéla Finder atanapi langsung ngakses folder Applications teras éta saderhana nyeret kana daur ulang na éta sacara otomatis bakal dihapus tina Mac sareng Launchpad.

Sacara pribadi kuring tiasa nyatakeun yén metoda ieu mangrupikeun cara anu kuring parantos lami nganggo pikeun ngahapus aplikasi dina Mac kuring, tapi urang tiasa nganggo aplikasi anu kami mendakan di Mac App Store sareng di luarna pikeun ngalaksanakeun panyabutan. Ieu mangrupikeun hal anu sangat pribadi pikeun masing-masing pangguna sareng dina hal naon waé anu matak ngeunaan ieu nyaéta lamun dina unggal sistem sistem operasi anyar sapertos anu ayeuna bakal sumping ti macOS Sierra dugi ka macOS High Sierra kami ngalaksanakeun instalasi anu bersih tina sistem, nganggo aplikasi ti pihak katilu teu aya manpaatna. Upami, di sisi anu sanésna, kami henteu pernah masang OS ti mimiti, mungkin sababaraha aplikasi anu bakal kami tingali di handap mangrupikeun pilihan anu langkung saé, tapi ieu henteu ogé 100% tiasa dibuktikeun.

Hayu urang mimitian ku CleanMyMac

Ieu mangrupikeun salah sahiji aplikasi anu parantos urang tingali dina sababaraha waktos di Soy de Mac. Tangtosna, hal anu pangsaéna ngeunaan aplikasi ieu nyaéta ngamungkinkeun kami ngalaksanakeun pembersih anu langkung jero dina Mac kami, saluareun ngan saukur miceun aplikasi atanapi alat anu dipasang. Aplikasi na dibayar sareng sanés éta murah tepatna saprak Harga na 31,96 euro, tapi ku éta urang tiasa waé ngaleungitkeun, salian ti aplikasi anu urang henteu hoyong deui, pikeun ngabersihan peralatan urang umumna.

Tapi ayeuna hayu urang tingali kumaha urang langsung nyabut aplikasi ku CleanMyMac 3, anu versi anu tiasa dipendakan langsung di Halaman wéb pamekar MacPaw. Aplikasi ieu teu acan sayogi di Mac App Store sakedap, tapi pamekar tiasa dipercaya.

Urang muka CleanMyMac 3 3.8.4 anu versi ayeuna sareng urang balik Utiliti dina menu kénca handap teras pencét dina Uninstaller. Aplikasi anu parantos kami pasang dina Mac kami bakal nembongan sareng saderhana Kami milih hiji atanapi sababaraha aplikasi dina waktos anu sami sareng pencét dina Instalasi lengkep. Urang bakal ningali yén Payil bantu atanapi Preferensi tina aplikasi éta sorangan muncul anu ogé bakal dileungitkeun sacara otomatis.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha pormat disk exFAT kanggo damel di Windows sareng OS X

Ieu mangrupikeun salah sahiji aplikasi anu kuring parantos anggo sareng éta tiasa dianggo saé pisan, tapi kuring pikir ngan saukur ngaleupaskeun aplikasi sanés pilihan anu pangsaéna kusabab harga éta. Tangtosna, éta nawiskeun kami panganteur saderhana sareng rapih ogé ngawula ngajaga Mac anjeun bersih.

AppZapper nyaéta aplikasi ieu

Ieu mangrupikeun aplikasi anu sabalikna pisan tina CleanMyMac 3. Dina hal ieu aplikasi anu ogé sayogi di luar toko aplikasi Apple, ngagaduhan antar muka anu lami, bahkan urang tiasa nyarios yén éta parantos luntur sareng parantos lami teu nampi vérsi énggal.

Di sisi anu sanésna, sadaya ieu antar muka sareng anu sanés anu sigana mimitina négatip dina Aplikasi AppZapper, kontras langsung sareng ffungsionalitas sareng gampang panggunaan aplikasi. Pas urang muka aplikasi, jandéla ieu nembongan di mana urang tiasa ngamimitian mupus aplikasi:

Kami langsung nyéred aplikasi pikeun mupus sareng éta waé. Tapi urang ogé tiasa toél «saklar» anu nembongan di sisi katuhu luhur sareng urang bakal ningali sadaya aplikasi anu parantos kami pasang dina komputer kami. Sakali kami ngeklik salah sahiji anu urang hoyong pupus, perpustakaan napel, éta file tina log, .plist, jsb, anu biasana dipasang dina unggal aplikasi dina komputer urang sareng pencét dina «Zap!»

Aplikasi bakal ditumpes dihapus tina tim kami.

AppCleaner nyaéta anu katilu anu urang usulkeun

Aplikasi panungtung anu kami hoyong bagikeun sareng anjeun sadayana ogé mangrupikeun aplikasi Samaun dina fungsi ngahapus aplikasi sareng anu aya di luar toko aplikasi Apple resmi. Dina hal ieu AppCleaner Éta nawiskeun kami antar muka anu mirip pisan sareng aplikasi anu saencana sareng sistem pikeun ngaleungitkeun aplikasi anu sami. Aplikasi ieu mangrupikeun salah sahiji anu kuring parantos paling henteu dianggo sacara pribadi tapi ngalaksanakeun fungsina sapertos ogé aplikasi sanés anu parantos urang tingali dina tulisan ieu.

Kabiasaan AppCleaner nyaéta nalika ngaunduh tina wéb éta henteu dipasang dina folder Aplikasi urang, urang kedah nyimpen sacara manual. Sakali disimpen urang laksanakeun sareng éta bakal muncul ku panganteur anu sami sareng AppZapper, nyéréd sareng mupus:

Kami ogé ngagaduhan daptar aplikasi anu dipasang dina Mac upami urang mencét tombol katuhu luhur. Sakali kami ngagaduhan daptar aplikasi, urang ngan saukur kedah milih aplikasi anu urang hoyong pupus sareng éta:

Nyimpulkeun sakedik

Pondokna, urang tiasa nganggo ieu atanapi aplikasi sanés anu aya pikeun ngahapus aplikasi tina Mac kami, tapi hal anu paling saé pikeun ieu tugas (sacara pribadi nyarioskeun) soke bentuk asli tina sistem macOS kami sareng éta pisan saderhana dilakukeun sareng urang moal kedah ngaunduh nanaon dina komputer urang. Teras aya aplikasi sapertos CleanMyMac anu nawiskeun tingkat pilihan sanés anu sayogi ti ngaleungitkeun aplikasi, tapi pamustunganana anu urang milari dina hal ieu nyaéta ngaleungitkeun aplikasi anu henteu kami anggo sareng kami henteu perlu nginstal nanaon . Sakumaha biasa kajantenan dina kasus ieu, pikeun ngaraosan warna na sareng sadayana bébas kéngingkeun jinis aplikasi ieu dina Mac, tapi anu munggaran urang tiasa mastikeun yén éta henteu diperyogikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Federico cenahna

    tulisan anu saé. Abdi nembé mésér mac sareng kuring satengah leungit. waktuna pikeun ngabersihkeun sakedik.
    http://www.yosoyindependenciafinanciera.com

  2.   Miguel Leon cenahna

    Tulisan anu saé pisan, gunana pisan pikeun terang program anu ngamungkinkeun anjeun uninstall aplikasi tanpa nyésakeun tilas.

    Masalah anu kuring gaduhna nyaéta kuring parantos uninstall program anu henteu hasil pikeun masangna deui, tapi nalika kuring nyobian mac na henteu ngantep kuring sareng ngawartosan yén éta parantos dipasang, sareng saatos milarian, kuring henteu ningali titinggal na dimana waé. Naon anu kuring tiasa lakukeun?

    1.    Carlos cenahna

      Abdi mésér hiji ampir dua taun ka pengker sareng kuring nuju ngerjakeun éta, kuring parantos atos terang seueur hal anu kuring henteu terang sareng kuring teraskeun, tapi tungtungna komputer ieu pantes pisan. Salam

      1.    ichocobo cenahna

        balikkeun program nganggo mesin waktos, teras anggo aplikser atanapi langsung hapus preferensi perpustakaan pangguna anjeun.

  3.   Juan Antonio cenahna

    Halo dinten anu saé !!!. Kuring naroskeun ka anjeun teu tiasa mupus atanapi ngaleupaskeun oovoo jsb ... Kuring milarian

  4.   Juan cenahna

    Salah sahiji program ieu pikeun uninstall aplikasi, duplikat file, sareng sajabana, tapi dina basa Spanyol ??? Abdi ngahargaan inpormasi na. Hatur nuhun

  5.   lorenitaduque cenahna

    anjeun terang naha safari muka seueur kaulinan sareng halaman iklan

    1.    Maria de la Luz cenahna

      Anjeun katépaan !!

  6.   Diego Ferreira Silva Do Amaral cenahna

    Abdi henteu tiasa ngaluarkeun ZipCloud tina mac kuring, kumaha kuring ngalakukeun éta? hatur nuhun

  7.   Maria cenahna

    Abdi katépaan, kumaha kuring ngabersihkeunana?

  8.   Oswaldo molano cenahna

    Hatur nuhun.

    Éta parantos manpaat pisan pikeun kuring.

  9.   Xabier cenahna

    Kuring nyerat ieu kusabab kajantenan kamari sareng butuh pisan pikeun milarian solusina. Ternyata, kuring ngaunduh aplikasi téma poto tina mac kuring, sareng nalika dibuka, kuring ningali éta sanés anu dipikahoyong. Janten kuring ngalaksanakeun naon anu kuring lakukeun, dina folder aplikasi kuring mendakan aplikasi kanggo dipupus, kuring diklik nganggo mouse sareng nyeret kana tong sampah. Jandéla leutik bakal némbongan unggal-unggal kuring nyobian ngahapus anu naroskeun ka kuring pikeun kecap konci Panimu pikeun ngahapus. Kuring bakal nempatkeun hiji-hijina anu kuring gaduh, anu mangrupikeun pangurus mac kuring, anu sami anu naroskeun ka anjeun nalika anjeun ngaunduh aplikasi, leres, henteu aya jalan. Komputer tiasa dianggo sami, tapi dina pikiran kuring ngawartoskeun kuring yén kedah aya sababaraha sistem anu bakal ngantep anjeun mupus. Kuring asup kana aplikasi éta kuring henteu terang sabaraha kali ningali naha kuring tiasa kéngingkeun hal anu spésifik, sareng kusut kuring ningali yén éta nempatkeun dina jandéla yén aplikasi éta diblokir sareng kuring ngagaduhan éditan téks ku program anu kuring percanten ka HTLM. Hayu, teu aya ide sialan. Kuring ogé ningali sababaraha hal di luar sana tentang nempatkeun sababaraha téks dina HTLM dina jandéla terminal, tapi kumargi kuring henteu ngartos ampir nanaon ngeunaan mac, kuring langkung resep ningali. Tungtungna sakumaha biasa kuring mendakan. Éta mangrupikeun omong kosong pangageungna anu aya sareng ieu nyaéta: Sered aplikasi kana Launchpad teras tahan ku mouse, teras hapus. Kuring ningali kumaha éta langsung kana tempat sampah sareng kuring dihapus, ningali sateuacan éta henteu aya deui dina daptar aplikasi. Sareng éta waé. Abdi nyerat sadayana ieu salaku bantosan, bisi aya anu kajadian anu sami dina sababaraha waktos. Hatur nuhun parantos ngantepkeun sagala masalah anu kuring tawarkeun.

  10.   Xabier cenahna

    Kuring mariksa yén aplikasi naon anu kuring unduh ti App Store, maka éta henteu ngantep kuring ngahapus, tapi éta nganggo sistem anu diserat sateuacanna, nyaéta ngahapus tina Launchpad. Kuring kéngingkeun jandéla anu sacara harfiah nyarios kieu: PÉNGARA HAYANG NGEBAH Parobihan. Punten lebetkeun kalimat anjeun pikeun kéngingkeun operasi ieu. Ngaran pamaké **** ************* Sandi ****************, sareng di handapeun, Batal atanapi Nampi windows. Naha aya anu tiasa nyarioskeun kuring kunaon ieu kajantenan ka kuring? Hatur nuhun pisan.

  11.   malaikat cenahna

    Salam ka sadayana, sagala anu anjeun nunjukkeun éta mangpaat pisan, tapi kuring bakal nyaritakeun yén kuring badé nganteurkeun macbook 2015 kuring anu kuring jual sareng kuring kedah bertentangan sareng anu dituduhkeun… Kuring kedah mupus poto, data, sareng sajabina, tetep bersih tapi tanpa ngahapus aplikasi, punten, punten

  12.   Mauricio cenahna

    Nuhun appzapper damel kanggo kuring.