Utiliti disk. Sobat dalit urang hébat.

Ikon Disk Utiliti sareng layar.

Salah sahiji alat anu urang kedah terang pas urang sumping kana sistem apel nyaéta "Disk Utility". Alat ieu tiasa dipendakan dina shuttle Launchpad dina polder "LAIN". Sooner atanapi engké anjeun bakal kedah nganggo éta sareng seueur jalma nganggo sakedik atanapi bahkan henteu terang yén éta aya. Sanaos kitu utiliti disk éta alat anu kuat. Éta ngamungkinkeun urang ngalaksanakeun tindakan anu siga Cina pikeun tukang pindah, "Perbaikan ijin", ngamungkinkeun anjeun pikeun pormat hard drive atanapi pendrive, ngosongkeun rohangan, catetan Cakram optik, nyieun partisi, jsb. Éta mangrupikeun salah sahiji aplikasi anu paling praktis pikeun OSX tapi kalolobaanana dianggurkeun ku pangguna.

Utiliti disk éta ogé nyiptakeun gambar disk, jinis file saderhana anu ngandung sababaraha file. Upami anjeun biasana ngaunduh program, éta file kalayan extension .dmg, anu mangrupikeun jinis gambar disk.

Hayu urang tingali 6 padamelan saderhana anu tiasa dilakukeun ku utiliti ieu:

  • Pupus disk: Pikeun mupus inpormasi tina disk (henteu masalah naha éta téh hard disk atanapi mémori USB), pencét kana nami jilid dina kolom kénca teras "Hapus ". Anjeun kedah tetep émut yén nalika urang mupus, data na masih aya dina alat saprak ukur aksés anu dihapus aranjeunna dugi sistem nimpa aranjeunna. Upami anjeun hoyong mupus aranjeunna pasti pilih Pilihan kaamanan… y Ngahapus dina 7 léngkah o Ngahapus dina 35 léngkah.

 

  • Ngalereskeun idin: Upami Mac anjeun henteu tiasa dianggo saé, anu kedah urang lakukeun nyaéta ngalereskeun idin disk. Pikeun ieu kami milih nami jilid ka kénca sareng urang pasihkeun Ngalereskeun idin disk. Upami urang hoyong ngalereskeun ijin anu jero, urang mimiti pencét Pariksa idin disk, kalayan anu ngajantenkeun scan anu langkung jero teras urang pasihkeun ka ngalereskeun idin disk.

 

  • Ngadamel partisi: Dina OSX nyiptakeun partisi saderhana pisan. Pilih volume disk di kénca teras pencét dina Partisi Dihandap ieu anjeun bakal ningali partisi ayeuna. Pilih hiji anu gaduh rohangan bébas teras pencét "+" pikeun nyiptakeun anu énggal. Disk Utility bakal ngabagi partisi kana dos. Anjeun tiasa pamisah sered pikeun ngarobah ukuran partisi. Anu ngandung OSX henteu tiasa dirobih (anjeun ngan ukur tiasa ngirangan dina ukuran), tapi dina anu énggal anjeun tiasa ngarobih nami sareng formatna. Nalika anjeun bérés ngiringan Ngalamar. Upami gantina anjeun hoyong partisi langkung ageung anjeun tiasa ningkatkeun ukuran partisi ngaleungitkeun handap sareng kéngingkeun rohangan éta. Pilih partisi anu aya di handapeun anu anjeun badé dilegakeun pencét "-" teras di Ngahapus. Teras eusian rohangan kosong nyeret juru handapeun katuhu tina partisi teras pencét dina aplicar.

 

  • Gambar disk: Pikeun nyiptakeun gambar disk, buka  Gambar / Gambar disk Anyar / Kosong ... atanapi Gambar disk tina folder ... Urang namina, pilih tempat nyimpenna sareng saluyukeun pilihan di handapna, anu sababaraha. Teras, ku ngaklik dua kali dina gambar anu diciptakeun, éta bakal dipasang dina desktop.

 

  • Cakram optik kaduruk: Pikeun ngaduruk gambar disk kana CD / DVD, pencét-katuhu dina file .dmg dina kolom kénca layar Disk Utility, sareng pilih Catetan. Upami gambar na teu aya, buka Gambar / Rékaman sareng milari hard drive anjeun. Pasang CD / DVD kosong di Mac anjeun, parios setélanna teras pencét Catetan.

 

  • Razia Dasar: RAID mangrupikeun akronim pikeun Asép Sunandar Sunarya tina Cakram Bebas. Mangrupikeun sakumpulan sababaraha disk anu fungsina hiji sareng, gumantung kana kumaha ngonpigurasi, éta tiasa dianggo pikeun sababaraha hal. Konfigurasi eunteung (razia 1) nyimpen data anu sami dina dua atanapi langkung disk, janten upami hiji gagal, anjeun moal leungit. A ngoroyok 0atawa Dilucurkeun Razia Set, ngamungkinkeun anjeun aksés data langkung gancang. Akhirna, a Setel RAID pekat ngagabungkeun sababaraha cakram leutik pikeun ngahasilkeun anu langkung ageung. Kami moal ngiringan teuing kana topik ieu kusabab éta mangrupikeun topik pikeun pos énggal khusus pikeun RAID sareng pikeun pangguna maju. Upami anjeun hoyong diajar kumaha ngagunakeunana, buka Pitulung / Pitulung Piringan Utiliti teras klik Kumaha cara ngagunakeun kelompok RAID.

Inpormasi lengkep - Pormat pendrive nganggo sistem FAT atanapi exFat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carime Sunda cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan sareng mangpaat hususna pikeun anu ngamimitian.

    1.    Pedro Rodas cenahna

      Hatur nuhun pisan. Abdi ngadorong anjeun pikeun ngalaksanakeunana.

  2.   marten cenahna

    Abdi »Disk Utility parantos lirén damel …… .. éta dibuka sareng ditutup langsung, punten upami aya anu tiasa ngabantosan kuring kuring bakal salamina salamina.
    Kuring henteu terang naha aplikasi sakedik ieu tiasa dipasang nyalira, sareng dimana kuring mendakanana.
    Kuring gaduh Snow Leopard 10.6.8 dipasang

    nuhun sateuacanna

    1.    juanjo cenahna

      Hal anu sami parantos kajantenan sareng kuring teu tiasa ngungkulanana, upami anjeun hasil, béjakeun ka kuring ...

  3.   Pablo cenahna

    Kuring gaduh partisi dina hard disk anu nyebatkeun "rohangan bébas" Abdi henteu tiasa ngarobih pormat atanapi nganggo rohangan éta, éta 150 gb anu kanggo windows, kuring henteu tiasa mupus partisi sareng parobihan anu kuring lakukeun. henteu dilarapkeun, punten bantosan !!!!

  4.   Sofia cenahna

    PISAN DITERANGKEUN !!!! Paduli naha anjeun pemula atanapi henteu! :)!

  5.   Alberto cenahna

    Naha anjeun tiasa ngadamel grup razia sareng cakram anu ngagaduhan inpormasi atanapi naha éta kedah janten Cakram Virgin?