MacBook Pro'nuzu sıfırlamanız gerekiyorsa, bunu nasıl yapacağınız budur.

MacBook Pro,

Örneğin, MacBook Pro'nuzu sabit diskteki verileri silip hazır ve temiz bırakmak zorunda kalmanın dışında satışa çıkarmaya karar verdiyseniz, hesaba katmanız gereken başka ayrıntılar da var. Sadece biriktirdiğiniz verileri silmemeli ve sanki sıfırdan mı güncellemeliydin. Kişisel verileriniz de bilgisayarla ilişkilendirilir.

Sanki başka bir Apple cihazıymış gibi, yeni alıcıya vermemeniz gereken bu özel verileri zorunlu olarak silebilirsiniz veya örneğin başka amaçlar için kullanmak istiyorsanız ve bir örnek vermek istemiyorsanız, iCloud hesabını etkinleştirin.

MacBook Pro'nuzdaki en özel kişisel verilerinizi silin

MacBook Pro'nuzun artık günlük yaşamınızın bir parçası olmayacağına karar vermenizin nedeni ne olursa olsun, silmeniz gereken kişisel verileri silmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Örneğin oturum açma, iCloud ve Mac App Store'dan satın alınan programlar.

Diğer Apple cihazlarında, ayarları fabrika durumuna sıfırlama seçeneği vardır. MacBook Pro'da mevcut değil ve ayrıca süreç tersine çevrilemez ve hızlı da değil. Mantıksal olarak, sahip olduğunuz verilere ve yazılıma bağlı olarak az ya da çok dayanır.

Apple Music ve / veya Apple TV'ye abone olursanız durum karmaşıktır (çok fazla değil). Oturumunu kapatmadan önce iCloud ve uçma ihtimaline karşı bir yedekleme yaptıktan sonra, bu iki Apple servisinin açık oturumlarından çıkmanız gerekir.

Mac App Store'dan ve iMessage'dan çıkmak için aynı işlem yapılmalıdır.. Evet, biliyoruz ve sizi uyardık, hızlı değil ve aynı zamanda sıkıcı. Hepimiz kapandığında MacBook Pro'muzun iCloud hesabından çıkmaya devam edeceğiz. Bunu yapmak için:

  • açılan Sistem Tercihleri menüden Apple
  • seçmek Apple kimliği sağ üst köşede
  • Tıklayın genel bakış
  • Tıklayın Logout Sol altta

Bu arada, bilgisayarı temizlerken sıklıkla unutulan şeylerden biri de Bluetooth aracılığıyla MacBook Pro'ya bağlı tüm cihazları devre dışı bırakın. Bu süreçten geçmeyi unutma. Kapatmak kadar kolay bu aletlerin her biri.

MacBook Pro'nuza bağlı cihazları devre dışı bırakın

Tüm bu adımları tamamladığınızda, bilgisayarın gerçek sıfırlama işlemine başlayabileceksiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • MacBook'unuzu yeniden başlatın ve basılı tutun Command-R tuşu hemen
  • Bir ana ekran göreceksiniz, farklı Mac'ler arasında değişen
  • İstenirse şifrenizi girin. Yönetici şifresi olmalı, ancak Mac'in tek kullanıcısıysanız, o sizsiniz.
  • Utilities penceresinin açılmasını bekleyin. MacOS

Şimdi en önemlisi. Bilgisayardaki tüm izlerimizi sileceğiz. Geri dönüş olmayacak. Bu noktada, her şeyi netleştirmemiz gerekir, çünkü yoksa yanılıyoruz. Biz seçiyoruz disk yardımcı programı ve ekranın solunda çalışan diskleri göreceğiz.

Apple, macOS Catalina'da veri adı verilen yeni bir gizli disk tanıttı

Tamamen temiz hale getirmek istediğimizi seçiyoruz ve Düzen menüsünü seçip APFS birimini Sil'i seçmemiz gerekecek. Çıkan pencerede onaylamamız gerekecek.

Dikkatli olun, bu noktada bir cilt grubunu silme olasılığı vardır. Bu seçeneği kullanmanızı önermiyoruz, çünkü yoksa, bilgisayar güzel ve pahalı bir kağıt ağırlığı olabilir. Bu yüzden Sil düğmesini seçiyoruz.

Biz atanmasını istediğimiz adı seçiyoruz, ancak elbette bilgisayarı satmak istiyorsanız, "Macintosh HD" olarak adlandırılır. En son biçimlendiriyoruz (varsayılan olarak).

Sonunda seçeneğimiz olacak macOS'i yeniden yükleyin. İstenirse şifreyi giriyoruz ve MacBook Pro'nun kabul ettiği en son sürümün kurulu olduğunu onaylıyoruz.

Sabırlı olun ve bittiğinde, bilgisayarı fabrikadan yeni almış olacaksınız.


Makalenin içeriği şu ilkelerimize uygundur editoryal etik. Bir hata bildirmek için tıklayın burada.

İlk yorumu siz

Yorumunuzu bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

*

*

  1. Verilerden sorumlu: Miguel Ángel Gatón
  2. Verilerin amacı: Kontrol SPAM, yorum yönetimi.
  3. Meşruiyet: Onayınız
  4. Verilerin iletilmesi: Veriler, yasal zorunluluk dışında üçüncü kişilere iletilmeyecektir.
  5. Veri depolama: Occentus Networks (AB) tarafından barındırılan veritabanı
  6. Haklar: Bilgilerinizi istediğiniz zaman sınırlayabilir, kurtarabilir ve silebilirsiniz.

bool(doğru)