Как да деактивирате iCloud в X прости стъпки?

Стъпки за изключване на iCloud на устройства на Apple

Или защото ще смените оборудването, или просто искате да имате различен акаунт в Apple, деактивирате icloud Това е прост процес, но трябва да го извършите внимателно, защото ще загубите достъп до услугите и запазеното съдържание.

Изключването на iCloud е временно решение, което ще запази данните ви в облака, в случай че не искате да изтриете завинаги вашия Apple ID. Не забравяйте, че този Apple ID е от съществено значение, за да използвате всяко устройство с iOS, което има достъп до вашите конфигурирани данни и услуги на Apple.

Тук обясняваме как да изключите iCloud без да губите завинаги достъп до акаунта си в Apple, прочетете тази публикация до края и ще намерите всичко, което трябва да знаете за нея.

Изключете iCloud

Преди да започнете, се препоръчва направете резервно копие на вашите данни или изтеглете резервно копие на вашите данни за да поддържате винаги резервно копие на вашата важна информация. След това изпълнете следните прости стъпки:

Изключете iCloud на Mac

  1. Влезте с вашия Apple ID в уебсайта за данни и поверителност на Apple.
  2. Ще намерите опция, показваща Временно деактивирайте акаунта си o Временно деактивирайте акаунта си, изберете къде е посочено Поискайте деактивиране на вашия акаунт o Поискайте деактивиране на вашия акаунт.
  3. Изберете причината, поради която искате да изключите своя iCloud от опциите в падащото меню.
  4. Кликнете върху продължавам.
  5. Следвайте инструкциите за временно деактивиране на вашия iCloud ID.

Не забравяйте, че за да използвате вашите Apple устройства, трябва да въведете нов Apple ID, който позволява на устройството да се синхронизира с iCloud и да продължи да използва услугите. Тъй като сте нов акаунт, няма да имате достъп до услугите, активирани с предишния акаунт, тъй като услугите са свързани с потребител, а не с устройство.

Изключете или премахнете iCloud

Понякога изключването на iCloud не решава проблемите ви и може да искате да премахнете iCloud завинаги. Имайте предвид, че това ще изтрие вашите данни и договори за услуги завинаги, така че трябва да се подготвите създаване на резервно копие на вашите данни или изтегляне на резервно копие на вашите данни да поддържаме винаги актуално копие на вашата информация; Очевидно това архивиране трябва да се направи на компютър за по-голяма сигурност. След това направете следното:

  1. Влезте с вашия Apple ID в уебсайта за данни и поверителност на Apple.
  2. Ще намерите опция, показваща Изтрийте акаунта си o Изтрийте акаунта си, изберете където е посочено Поискайте изтриване на вашия акаунт o Поискайте изтриване на вашия акаунт.
  3. Изберете причината, поради която искате да премахнете своя iCloud от опциите в падащото меню.
  4. Кликнете върху продължавам.
  5. Следвайте инструкциите за окончателно премахване на вашия iCloud ID.

Понякога това изтриване не се извършва незабавно, тъй като Apple отнема до седем дни, за да провери заявките за изтриване на акаунт преди одобрение.

Трябва да сте много сигурни, преди да предприемете това действие, защото ще загубите не само достъп до вашите данни (снимки, видеоклипове, документи и т.н.), но и достъп до услуги като iMessages, iCloud Mail (никога няма да имате достъп до този имейл адрес отново, дори с нов Apple ID), Apple Pay, FaceTime, App Store, Find My и други; в допълнение към всички покупки, направени в App Store.

Изключете отделните iCloud услуги

Деактивирайте iCloud на iPad  

Ще трябва да се уверите какво действие трябва да направите с вашия iCloud, горните две опции са по-драстични и понякога просто трябва да деактивирате някои iCloud услуги, за да разрешите проблема си.

Можете да направите това от вашето устройство, както следва:

  1. Отворете приложението конфигурация o Настройки,
  2. Изберете къде е потребителското име, което е първата опция, която се появява и дава достъп до вашия профил.
  3. Изберете опция iCloud. 
  4. Преместете плъзгачите за опциите, които искате да изключите синхронизирането с iCloud (Контакти, Поща, Календар и т.н.). Активните опции (ON) се показват в зелено, плъзнете наляво и ще се покаже в сиво (OFF).

От този момент деактивираните елементи ще бъдат архивирани само локално, а не в iCloud; така че в случай на кражба, загуба или повреда на оборудването няма да можете да възстановите тези данни, защото те вече няма да бъдат в облака.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.