Как да премахнете автоматичното пускане в Safari 11

икона на сафари

Това е нещо, за което често ни питат от „Аз съм от Mac“ и отговорът е много прост благодарение на новия браузър Apple Safari 11. предотвратява автоматичното възпроизвеждане на аудиовизуалното съдържание на уеб страница, за това просто трябва да изберем желаната опция от предпочитанията на браузъра.

Опцията е приложена от последната версия на браузъра Apple Safari 11, така че трябва да сте в тази версия, за да можете да активирате или деактивирате функцията. Възможно е също така да се ограничи само аудиото или директно да се позволи винаги да се възпроизвежда на определени уеб страници.

Въпросът е, че трябва да влезем директно в настройките на Safari от менюто Preferences. За достъп можем използвайте клавишната комбинация "cmd," докато сме с отворен браузър Safari или от горното меню.

След като стигнем до Предпочитанията, трябва да кликнете върху Уебсайтове> Автоматично пускане. Сега ще видим всяка една от страниците, които имаме отворени в браузъра, и просто трябва да кликнете върху падащото меню вдясно, за да изберете функцията, която желаем: Разрешаване на автоматично пускане, спиране на съдържанието със звук или никога автоматично възпроизвеждане.

Във всеки от трите случая системата ще запомни функцията за следващия път, когато влезем в мрежата и автоматично ще спре да възпроизвежда съдържанието. Най-хубавото е, че самият браузър добавя този тип подобрения, които позволяват на потребителя да се движи по-спокойно по различните уеб страници и най-вече без да активира звука в някои от тях, което може да стане досадно. Малък трик за потребители, които са на Safari 11.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.