A lemezterület megtakarítása érdekében törölje a régi Time Machine másolatokat

Time-Machine-File-0

Ha a Time Machine segítségével biztonsági másolatot készít egy Mac-ről egy külső merevlemezre, lehetséges, hogy egy nap a rendszer azt mondja, hogy a biztonsági mentés nem hajtható végre a céllemez megtelt és hogy a biztonsági másolat súlya "X" GB, de a lemezen csak "X" GB áll rendelkezésre. Akkor a legjobb, ha a lemezterületet felszabadítja a már nem használható régi biztonsági másolatok törlésével, hogy a legfrissebb másolatok elkészíthetők legyenek.

Bármi legyen is az oka, biztonsági másolatok a Time Machine-ben könnyen eltávolíthatók vagy a program grafikus felületén keresztül, vagy a Time Machine segédprogrammal (tmutil) a rendszerterminálon.

 

Backup-delete-time machine-0

időgép

A Time Machine GUI révén ez az első módszer a célunk elérésére, és azóta a legtöbb felhasználó használja a legjobban nagyon hozzáférhető és könnyen kezelhető. Ebbe a felületbe való belépéshez csak annyit kell tennie, hogy az órára csavarozott nyíl alakjában eljut a Time Machine ikonra, a jobb felső sarokban, ahol a menüsor található, kattintson rá és végül az «Idő megadása gombra. Gép »

A következő lépés az lenne, ha navigálunk a törölni kívánt példányra, és jobb gombbal (Ctrl + kattintás) kattintva megjelenítjük a kontextuális menüt, ahol megjelöljük, ha törölni akarjuk az említett biztonsági másolatot, vagy megjelöljük a mappa összes biztonsági másolatát hol vagyunk, akik erre hivatkoznak.

Tmutil

A másik lehetőség a "tmutil" parancs használata a rendszerterminálban, amely ezt megköveteli vezessük be pontosan a törlés szintaxist amint a Time Machine könyvtárban meg van jelölve, vagyis minden egyes biztonsági másolatot egy név jelöl, amely utal a dátumra és a berendezésre, amelyből készült, így a kívánt másolat kiküszöbölése érdekében a nevet pontosként kell megadnunk hibák.

Az általános szintaxis a tmutil delete / TimeMachine / »Lemez» / »Útvonal» / »Biztonsági mentés» /

Backup-delete-time machine-1

Például a számítógépemen valami ilyesmi lehet:

sudo tmutil delete / Volumes / Backup iMac / Backups.backupdb / iMac_de_Miguel / 2015-02-13-150056

Már csak az adminisztrátori jelszó megadása és a másolat törlésre kerül.

Ha további trükköket akarsz szabadítson fel helyet Mac-en, írja be azt a linket, amelyet most hagytunk.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

2 hozzászólás, hagyd a tiedet

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.

  1.   jvivar dijo

    Millió köszi !!!!!!
    Végül egy szkript, amely a régi példányok törlésére szolgál.

  2.   22 dijo

    Nagyon köszönöm .. Több parancsot is kipróbáltam, és semmit, végül nekem bevált.