Pengadilan Tinggi Amerika Serikat bakal ngrungokake Apple sadurunge ana keluhan anti monopoli kanggo komisi ing aplikasi kasebut

Pendapatan apel

Ana kemungkinan, sampeyan sok dong mirsani manawa aplikasi tartamtu luwih larang ing sistem operasi kayata iOS utawa macOS tinimbang aplikasi sing padha karo kreator liyane. Lan, iki kedadeyan sing asring kedadeyan, lan sanajan pangembang wiwitane disalahakeAmarga wong-wong sing mutusake rega aplikasi, sing sejatine ora mesthi kaya ngono.

Iki amarga, rega sing diwenehake, saka Apple, dheweke njupuk komisi 30% saka jumlah kasebut, sing nggawe pangembang luwih seneng ngunggahake rega, supaya entuk bathi sing padha karo sistem operasi liyane.

Amarga alasan sing padha, ing 2011, biyen, klompok pangguna sing nglumpuk kanggo mratélakaké Apple kanggo monopoli, amarga iki kayane ora normal, amarga uga ing sistem operasi kayata iOS undhuhan aplikasi saka sumber liyane "dilarang". Nanging, kasus iki ditutup, amarga Cupertino negesake manawa para pangguna ora bisa nuntut, amarga dheweke melu kasus wiwit taun 1977, lan pungkasane hakim kasebut njlentrehake manawa masalah kasebut dudu Apple nanging para pangembang, amarga padha ngetrapake rega, yaiku kaya sing diterbitake Reuters:

Apple wis ngandelake keputusan Pengadilan Tinggi 1977 sing mbatesi kerusakan tumindak antikompetitif kanggo wong sing langsung beban tinimbang korban ora langsung sing mbayar biaya sing diwarisake wong liya. Bagéyan saka keprihatinan kasebut, pengadilan ujar ing kasus kasebut, yaiku mbebasake hakim supaya ora nggawe pitungan kerusakan rumit.

Nanging, ing 2017, kasus kasebut dibukak maneh, minangka hakim negesake manawa Apple minangka penjual langsung aplikasi iTunes, lan mula saiki dheweke kudu menehi kesaksian ing ngarep Pengadilan Tinggi Amerika Serikat, amarga kasus kasebut wis dipromosekake nganti saiki. Gumantung saka apa sing kedadeyan, Apple bisa uga kudu mbayar denda sing dhuwur, saliyane komisi 30 persen sing dijupuk kanggo saben aplikasi sing didol bisa uga diturunake.

Nanging, jebule ora kabeh, amarga ketoke Yen Apple ora setuju, mesthine bakal akeh keluhan sing bakal teka mengko. tumrap perusahaan liyane, ing antarané kita bisa nyakup Amazon utawa eBay, amarga komisi kasebut uga sacara teknis, sanajan ing kasunyatan, umume produk sing didol iku fisik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.