Qualcomm bakal duwe prosesor M1 saingan ing taun 2023

Chip Apple M1

Awal minggu iki, CEO saka Qualcomm wis njamin yen ing pungkasan taun 2023 dheweke bakal miwiti prosesor ARM kanggo komputer pribadi sing bisa ngatasi Apple M1 saiki. Pranyatan saka niyat.

Lan ing Cupertino dheweke wis ngilangi kothak ngguyu. Mung amarga kanggo tanggal kasebut, dheweke wis duwe M3 seri saka prosesor Apple. Kanthi sistem operasi kaya macOS saiki, wis kabukten banget, padhet, dipercaya, lan didhukung dening katalog gedhe saka piranti lunak pihak katelu sing diadaptasi menyang arsitektur ARM pemroses seri M Apple.

Sawetara wulan kepungkur, Qualcomm ngumumake proyek kanggo mbangun sistem chip berbasis ARM generasi sabanjure (SoC), sing dirancang kanggo nandingi pemroses seri M Apple. Prosesor iki bakal dirancang kanggo nyetel pathokan anyar kanggo kinerja ing komputer adhedhasar Windows.

Prosesor anyar iki dikembangake dening tim ing Nuvia, diduweni dening Qualcomm. Dheweke pengin supaya saingan langsung karo chip M-seri Apple saiki, M1, M1 Pro lan M1 Max, lan ngarep-arep bisa mimpin industri prosesor PC.

Mung minggu iki, presiden lan CEO Qualcomm, Kristen Amon, wis mesthekake yen tim Nuvia nggawe kemajuan ing pangembangan prosesor ARM ing mangsa ngarep. Amon nambahake manawa prosesor sing dirancang Nuvia ARM pisanan kanggo laptop Windows bakal dadi kasedhiya ing pungkasan 2023.

Qualcomm wis dijupuk kontrol Nuvia, wiwitan prosesor diadegaké dening mantan desainer chip Apple, kanggo 1.400 yuta dolar ing Januari taun kepungkur. Tilas insinyur Apple pengin nggawe prosesor ARM dhewe kanggo server. Saiki ide dheweke yaiku kanggo ngatasi pasar PC desktop lan laptop.

Kangge, ing Cupertino padha rencana kanggo miwiti piranti dilengkapi seri M2 ing pasar ing taun iki, lan bisa uga ing pungkasan 2023, padha malah bakal duwe pisanan saka sabanjuré siap. M3 seri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.