Safari, browser utama ing Mac, ngrayakake telulas taun wiwit diwiwiti ing taun 2003

Safari-2003-13 taun-0

Wis telung puluh taun kepungkur lan ora suwene wiwit Steve Jobs nampilake ing MacWorld ing San Francisco ing taun 2003, browser default sing bakal ngiringi sistem operasi OS X sajrone versi sabanjure. Kita ngomong kanthi efektif babagan Safari, browser terkenal sing mayoritas pangguna Mac digunakake kanggo fleksibilitas, integrasi gerakan multi-tutul, kacepetan lan sanajan cacat, aku isih mikir minangka alternatif sing paling seimbang sing bisa digunakake ing OS X.

Munculé Safari bisa uga pungkasan dadi referensi ing sajarah pangembangan standar HTML, nanging ing endi Microsoft lan Netscape sing saiki wis ora aktif sing mengko bakal nuwuhake Firefox, yen wis luwih apik.

Safari-2003-13 taun-1

Nanging, miturut Jobs dhewe sajrone presentasi, dheweke ujar manawa Safari bakal browser kabeh-ing-siji pisanan paling inovatif ing taun. Ing bagean, dheweke bener-bener dadi mesin unik sing diarani WebCore (adhedhasar KHTML, proyek open source) dikembangake sing bakal saingan karo Trident Microsoft lan Gecko Mozilla.

Iki tegese Apple totoan standar web sing mbukak tinimbang ekstensi pribadi sing didhukung Microsoft, yaiku, Apple nggawe platform sing bisa digunakake kanggo para pangembang web kanthi luwih stabil lan ing taun 2008 ngrambah Safari dadi browser pertama mesin WebKit sing liwati tes Asam3 kanthi lengkap sing mriksa kompatibilitas browser karo kabeh standar web.

Uga nalika semana uga ndhukung HTML5 minangka standar sing beda karo Adobe Flash nalika para pesaing liyane ora mikir pilihan iki lan taun-taun mengko kabukten dadi taruhan sing aman.

Ing tangan liyane ing taun 2007, Apple ngluncurake iPhone asli lan nggunakake mesin WebKit sing padha (digawe adhedhasar WebCore lan JavaScript Core kanggo nggawe mesin sing dadi paket lengkap sing bisa digunakake panyedhiya apa wae), aku nggawe antarmuka multi-tutul kanggo menehi pangguna pengalaman paling apik marang pangguna. Mesthi, Safari minangka browser yen wis berkembang cukup apik lan isih kompetitif dibandhingake karo alternatif liyane, sanajan saiki ora dadi ujung paling canggih.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Eduardo Albornoz H. ngandika

    Dhuh, aku butuh pitulung.
    Aku duwe Imac 2,66ghz Core 2 karo El Capitan, kabeh Ok.

    Nanging amarga sawetara minggu aku ora bisa ngakses situs apa wae sing dudu situs sing aman, mung ngidini akses menyang httpS. Ora masalah sambungan utawa filter, ing jejere mac, aku duwe PC karo XP lan bareng aku mlebu ing endi wae, njupuk sambungan sing padha, buku catetan putrine padha. Masalah nol.

    Aku wis ngatasi proksi kabeh lan ora ana apa-apa.

    Ora bisa aku komunikasi karo sampeyan liwat PC!

    Tulungana aku!

    Salam kanggo ngewangi sampeyan

  2.   Eduardo Albornoz H. ngandika

    Mengkono aku karo browser apa wae .... ambune

bool (bener)