Cara ngerti resolusi layar Mac saka Terminal

resolusi retina layar

Dina iki kita bakal nuduhake sampeyan carane ngerti resolusi layar sing wis disambungake Mac utawa MacBook kanthi gampang saka terminal, bisa takon saka panel preferensi sistem. Nanging ana alternatif liyane kanggo ndeleng nggunakake aplikasi Terminal sepira gunane nalika mlebu baris prentah. Sabanjure, kita nuduhake apa sing kudu sampeyan ngerti babagan resolusi layar.

tampilan imina retina

1º Sing paling penting yaiku mbukak terminal, dadi goleki aplikasi kasebut saka sinetron, saka Finder utawa saka folder aplikasi.

2º Yen wis mbukak, sampeyan kudu nempelake iki baris printah:

  • system_profiler SPDisplaysDataType | Resolusi grep

3º Yen wis ditempelake ing terminal, penet tombol enter kanggo prentah banjur enteni wangsulan ing baris sabanjure. Banjur kita bisa ndeleng bab sing padha karo gambar ing ngisor iki:

resolusi layar terminal mac

Kaya sing sampeyan ngerteni, MacBook Air 13-inch iki disetel menyang resolusi sing wis ditemtokake yaiku 1440 x 900 piksel. Yen Mac wis nyambung menyang layar televisi HDMI, bisa uga 720p utawa 1080p katon langsung. Ing kalorone, resolusi kasebut bakal 1280 x 720, lan 1920 x 1080. Ing ngisor iki kita nuduhake sampeyan cara ngganti resolusi iki kanthi cepet.

Yen sampeyan kudu nyetel resolusi layar, pilih Pilihan sistem ing menu Apple. Tampilan Retina nawakake resolusi sing disetel. Iki ngidini sampeyan nggedhekake ukuran teks lan obyek ing layar, utawa nyuda supaya bisa ngirit ruangan. Mac bakal saiki papat utawa limang opsi resolusi disetel gumantung saka model. Kita luwih rinci babagan langkah-langkah kasebut.

  • Pilih logo Apple ing pojok kiwa ndhuwur layar.

  • Klik ing "Preferensi Sistem," banjur pilih "Tampilake."
  • Pencet "Tampilan" yen durung dipilih.
  • Pilih resolusi saka dhaptar resolusi sing kasedhiya. Resolusi layar sing paling umum yaiku 1280 nganti 1024 kanggo tampilan standar lan 1280 nganti 800 kanggo tampilan layar lebar. Iki uga gumantung karo layar retina utawa ora.

Kita nuduhake video kanthi tutorial ing ngendi sampeyan bisa ndeleng kepiye carane rampung.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alexis ngandika

    Halo, nuwun sewu, aku duwe masalah karo iMac nalika konektor saka papan menyang layar gagal lan saiki sawise 8 wulan aku wis ndandani lan nalika nguripake iMac, aku miwiti kanthi resolusi 1280 × 720 sing daklakoni Ora kaya, Nanging resolusi asli layarku yaiku 2650 × 1440 lan nalika aku pengin ngowahi setelan resolusi liwat Preferensi …… .. Ngeklik 'Layar' aku entuk pesen kesalahan -> »Kesalahan ing Preferensi»
    Gagal mbukak Panel nampilake panel preferensi.
    Aku butuh pitulung ing kabeh sing bisa dakkerteni, yen layarku maksimal 1280 × 720 yaiku kesalahan lan aku ora bisa nemokake postingan sing padha karo masalahku, tulung …… ..

bool (bener)