Wangsulan lan pitakon babagan sistem perlindungan bocah sabanjure ing Apple

Ikon foto kanggo macOS

Apple ngumumake telung fitur anyar sing target proteksi bocah ing piranti kasebut. Idea kasebut dhewe apik banget. Nanging, ana sing wis njupuk kesempatan kanggo nyelehake driji ing tatu. Dheweke kepengin weruh apa sing pengin ditindakake Apple ora akeh ndhelik rahasia privasi Mac, iPad utawa iPhone ing latar mburi. Kanggo nindakake iki, para panguwasa fungsi anyar iki ora bisa nerangake cara kerjane.

Erik Neuenschwander nerangake kepiye sisteme bisa nambah perlindungan bocah

CSAM

Kita ngomong babagan fungsi anyar sing bakal diwiwiti ing AS nalika musim gugur lan sing tujuane pangayoman anak saka planggaran seksual. Fokus ing aplikasi foto, iMessage, Siri, lan telusuran. Dadi kena pengaruh kanggo kabeh piranti Apple sing ngintervensi aplikasi kasebut. Mula, kita ngomong babagan Mac, sing sanajan ora kalebu keunggulan piranti kanggo motret, nanging kanggo nyimpen lan ngelasake, saliyane karo sinkronisasi sing ana liwat iCloud. Panggunaan iMessage, Siri nanging utamane perintah telusuran.

Sistem deteksi diarani CSAM kerjane utamane ing Foto iCloud. Sistem deteksi sing diarani NeuralHash ngenali lan cocog karo ID Nasional Pusat Anak sing Ilang & Dieksploitasi kanggo ndeteksi penyalahgunaan seksual lan konten sing padha ing perpustakaan foto iCloud, nanging uga keamanan komunikasi ing iMessage.

Wong tuwa bisa ngaktifake fitur iki ing piranti kanggo bocah-bocah ing umur 13 taun. Bakal menehi tandha nalika ndeteksi yen gambar sing bakal dideleng kanthi eksplisit. Iki uga bakal mengaruhi Siri lan sistem telusuran, kaya nalika pangguna nyoba nggoleki istilah sing gegandhengan liwat Siri lan perintah telusuran.

Neuenschwander nerangake kenapa Apple ngumumake fitur Keamanan Komunikasi ing iMessage bebarengan karo fitur Deteksi CSAM ing Foto iCloud:

Penting banget kanggo ngenali koleksi CSAM sing dikenal ing endi disimpen ing layanan foto iCloud Apple, uga penting kanggo nyoba maju ing kahanan sing wis nggegirisi kasebut. Sampeyan uga kudu nindakake perkara supaya luwih cepet melu intervensi nalika wong wiwit mlebu ing wilayah sing repot lan mbebayani iki. Yen wis ana wong sing nyoba nggawa bocah-bocah menyang kahanan sing bisa ditindakake. Keamanan pesen lan intervensi babagan Siri lan telusuran pancen mengaruhi bagean-bagean proses kasebut. Dadi, kita pancen nyoba ngganggu siklus sing nyebabake CSAM sing pungkasane bisa dideteksi dening sistem kita.

"Privasi bakal utuh kanggo kabeh sing ora melu kegiatan ilegal"

Ukara angel. Neuenschwander saéngga netepake lan mbela jabatane Apple tumrap wong-wong sing nuduh perusahaan kasebut mbukak lawang mburi kanggo ndelok para pangguna. Eksekutif keamanan mbela manawa keamanan bakal ana lan privasi bakal dijaga kanggo wong-wong sing ora menehi komentar babagan ilegal. Apik banget yen ora duwe kaluputan Nanging sapa sing ujar manawa sistem kasebut ora sampurna?

¿Apple kudu dipercaya yen pamrentah nyoba campur tangan ing sistem anyar iki?

Neuenschwander mangsuli ujar manawa prinsip kasebut diluncurake mung kanggo akun iCloud ing AS, mula undang-undang lokal ora nawakake jinis kemampuan kasebut kanggo pamrentah federal. Saiki, mung warga Amerika Serikat sing bakal diteliti. Nanging dheweke ora mangsuli lan ora nerangake kanthi jelas apa sing bakal kelakon ing mbesuk nalika diluncurake ing negara liya. Sanajan bakal mbutuhake wektu, amarga bakal gumantung karo ukum masing-masing. Tumindak sing diterangake ing kode pidana ing saben negara beda karo apa sing dadi tindak pidana, mula algoritma Apple kudu diadaptasi karo saben kahanan hukum lan babar pisan ora gampang.

Sing paling penting ing topik iki yaiku: iCloud minangka kunci. Yen pangguna ora nggunakake Foto iCloud, NeuralHash ora bakal mbukak lan ora bakal ngasilake. Panemuan CSAM minangka hash saraf sing dibandhingake karo database hash CSAM sing dikenal minangka bagean saka gambar sistem operasi. Ora bakal bisa mlaku yen Foto iCloud ora digunakake.

Kontroversial tanpa mangu-mangu. Tujuan sing apik nanging sawetara kesenjangan Apa sampeyan mikir manawa privasi ditrapake? Wutah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.