Data luwih saka 500 yuta pangguna Facebook, bocor kanthi online

Facebook ngritik Apple

Nomer telpon lan data pribadi saka luwih saka 553 yuta pangguna Facebook wis dikirim online kanthi gratis dening pangguna ing forum peretasan level paling murah, miturut Business Insider. Paling ora 100 negara kalebu ing bocor iki. Ana data kanggo 32 yuta pangguna ing Amerika Serikat lan 11 yuta pangguna ing Inggris, kajaba ora dingerteni saiki.

Facebook duwe masalah gedhe banget amarga bocor iki. Ing Spanyol luwih saka 10 yuta data sing kapapar.

Alon Gal, CTO firma intelijen kejahatan cyber Hudson Rock, nemokake kanthi eksklusif data saring lan babagan iki wis ditulis:

Database ukuran sing ngemot informasi pribadi, kayata nomer telpon saka akeh pangguna Facebook, mesthine bakal nyebabake aktor ala nggunakake data kasebut kanggo nindakake serangan rekayasa sosial  lan / utawa upaya hacking.

https://twitter.com/UnderTheBreach/status/1378314424239460352?s=20

Pelanggaran keamanan iki kalebu nomer telpon, jeneng lengkap, lokasi, tanggal lahir, biografi, lan ing sawetara kasus, alamat email.

Business Insider mriksa conto data sing bocor lan ngverifikasi macem-macem cathetan. Kanthi mencocogake nomer telpon pangguna Facebook sing dikenal karo ID sing didhaptar ing set data. Log uga diverifikasi kanthi nyoba alamat email saka kumpulan data ing fitur ngreset sandhi Facebook. Bisa digunakake kanggo sebagian mbukak nomer telpon pangguna.

Sampeyan ora sepisanan Facebook ngalami masalah kasebut. Saiki kita ora ngerti sepira umur Mark sing bisa ditindakake nyerang apel babagan privasi bisnis sampeyan, kaya sing sampeyan gunakake nganti saiki. Ngelingi bocor iki, posisi Facebook dadi luwih rawan lan ringkih amarga bisa nuntut prekara tartamtu saka wong liya. Lan bocor iki bisa uga luwih ala tinimbang skandal Cambridge Analytica lan tegese.

En Spanyol wis ana 10.894.206 pangguna sing kapapar dening bocor iki. Ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng negara data miturut negara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis ngandika

    Saben kurang ngerti blog iki. Ana liyane babagan iOS lan topik liyane kayata Facebook (sing ora nggambar apa-apa) tinimbang babagan Mac umume.