Apple Music mbayar seniman kaping pindho luwih akeh tinimbang Spotify

Tutup Dhaptar lagu Apple Music Anyar

Apple wis nerbitake artikel ing aplikasi Apple Music for Artists, platform ing ngendi kabeh seniman sing kasedhiya ing platform iki duwe akses, kanthi rincian akeh, kanggo lagu-lagu sing dimainake ing platform iki, diwarisake miturut negara. , lagu, album bebarengan karo penghasilan sing diasilake de layanan iki.

Ing surat iki, Apple ujar manawa mbayar dhuwit kanggo saben lagu sing diputer ing platform Lan 52% saka penghasilan langganan kanggo seniman, luwih saka label rekaman, dadi pungkasane para seniman entuk jumlah sing luwih murah.

Ing artikel iki, diakses dening The Wall Street Journal, Apple ujar manawa pengin rinci kepiye pembayaran, artikel sing wis diterbitake ing wektu sing padha karo Inggris wis ngumumake manawa nyelidiki manawa layanan streaming musik pancen adil karo para seniman.

Apple ujar manawa:

Nalika diskusi babagan streaming royalti terus, kita yakin penting kanggo nuduhake nilai-nilai. Kita yakin mbayar saben kreator kanthi ragad sing padha, yen sawijining karya duwe regane lan para pencipta ora kudu mbayar musik sing dipromosekake.

Pembayaran kanggo Spotify dheweke rada kompleks amarga kalebu loro sing dipikolehi liwat lengganan (saiki mung udakara 150 yuta pelanggan) lan pangguna versi gratis nganggo iklan.

Wall Street Journal negesake manawa Spotify mbayar udakara 50 nganti 53% kanggo para seniman, nanging umume, perusahaan Swedia kasebut sampeyan mbayar udakara setengah saka Apple kanggo saben reproduksi. Sanajan mangkono, Spotify mbayar luwih saka Apple amarga akeh pelanggan sing, bebarengan karo pangguna versi gratis, tambah nganti total 345 yuta.

Wektu pungkasan Apple ngumumake nomer pelanggan, ana ing pertengahan taun 2019, nalika angka kasebut yen umur 60 taun mayuta-yuta. Ing wiwitan taun 2020, Amazon negesake manawa, ing antarane macem-macem layanan streaming musik sing ditawakake, duwe 55 yuta pangguna aktif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.