Ngerti apa ekstensi lan fitur file instalasi ing OSX

Jinis-jinis INSTAL

Nalika pangguna tekan sistem blok, ana akeh pangowahan sing kudu dibiasakake. Luwih-luwih yen kita ngomong babagan cara nginstal lan instal aplikasi.

File instalasi ing OSX bisa uga ana macem-macem ekstensi, gumantung saka jinis instalasi sing digawe nalika instalasi.

Instalasi ing sistem apel, wiwit didegake, mesthi luwih cepet tinimbang sing wis biasa dideleng ing Windows. Kita ngomong babagan wektu instalasi sing luwih cekak, mula kanggo masang, kayata, ing Microsoft Office kanggo Mac, butuh wektu 2-3 menit, yen tekan.

Napa bisa ditindakake nganti saiki? Dadi, amarga ing sistem OSX, kita bisa nemokake macem-macem jinis file instalasi.

Telung jinis utama file instalasi sing bakal bisa ditemokake nalika tekan OSX yaiku .dmg, sing .pkg y .ISO. Yaiku jinis installer sing dikompresi sing file aplikasi kalebu saengga nalika diundhuh aplikasi tartamtu, pangguna OSX mung bakal ndeleng siji file. Nalika mbukak installer iki, dheweke "dipasang" ing desktop kayane kita sijine disk saka jaman mbiyen ing maca CD kanggo nginstal program. Saiki, gumantung karo jinis installer, kita bakal duwe macem-macem jinis instalasi.

Kanggo panginstal .dmg, (gambar disk, yaiku, jinis "disk virtual") yen wis dieksekusi, aplikasi kasebut bakal nuduhake aplikasi kasebut dhewe, yaiku "paket" (aplikasi sing dipasang dhewe) sing ngemot kabeh file sing dibutuhake lan yen kanggo nginstal, kita mung kudu nyeret menyang folder Aplikasi sistem. Sawise paket aplikasi wis diseret menyang Aplikasi, kanggo "ngeculake" installer, pilih banjur kirim menyang sampah, sawise sampeyan bakal weruh simbol eject katon.

PEMASANG DMG

Apa liyane rong jinis installer yaiku ngluncurake windows lan proses instalasi kaya ing Windows, dheweke takon sampeyan ing endi nginstal lan takon, yen pancen ngono, kanggo kredensial administrator sampeyan. Kaya ing .dmg, .pkg lan .iso uga kudu diseret menyang sampah yen wis diinstal kanggo mbuwang.

PEMASANGAN ISO PKG


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   suci ngandika

    Kanggo mbusak, kita uga bisa nggunakake cmd + E yaiku kanggo ngusir utawa yen nggunakake "tombol tengen" bakal menehi pilihan kanggo ngetokake

  2.   AlexK @ ge ngandika

    lan kanggo .app carane aku ???

  3.   Elian ngandika

    Hai, matur nuwun kanggo kiriman iki. Aku duwe pitakon sing luwih cocog karo kepiye installer iki? Contone, installer sing apik banget lan dipersonalisasi karo "AppZapper"; Aku pengin ngerti kepiye; yen sampeyan bisa nulungi aku mesthi haha; Matur nuwun sanget