MacBook Pros sabanjure bisa uga duwe umpan balik haptic

MacBook Pro

Apple bubar diwenehi paten anyar sing nerangake sistem umpan balik haptic kanggo aplikasi ing macem-macem bagean sasis laptop. Iki dudu ide sing edan. Pangguna Apple wis biasa nggunakake getaran kaya ing iPhone lan Apple Watch.

Lan ora bakal kaget amarga kita MacBook wenehi "peringatan bisu" kasebut ing wektu tartamtu. Paten sing ora edan lan mesthi cepet utawa cepet bakal dadi kasunyatan.

Ing paten Diwenehake kanggo Apple minggu iki dening Kantor Paten lan Merek Dagang AS kanthi judhul "Piranti Komputasi Portable karo Wilayah Haptic Discrete," nerangake cara ngetrapake fungsi umpan balik haptic menyang macem-macem bagean sasis MacBook.

Nalika piranti seluler cilik kaya iPhone utawa Apple Watch umpan balik haptic digunakake akeh, padha ora bisa diarani hardware sing luwih gedhe. Kajaba kontrol video console lan periferal khusus liyane, umpan balik haptic umume ora digunakake ing notebook utawa komputer desktop. Aku ora ngerti tikus sing kedher.

keyboard haptic

Skema sing ditampilake ing paten kanggo modul haptic ing MacBook.

Apple ora khusus nyebutake kabeh kasus MacBook sing kedher menehi tandha babagan apa-apa. Wong-wong saka Cupertino nyaranake manawa umpan balik haptic bisa diwatesi wilayah tartamtu saka casing sing biasane kontak karo tangan pangguna.

Paten nerangake manawa macem-macem wilayah ing sisih ngisor notebook uga bisa ditunjuk kanggo ditawakake umpan balik haptik lokal, kanthi saben wilayah bisa digunakake kanthi mandhiri, gumantung ing konfigurasi sing dibutuhake.

Riset haptic dening Apple ora diwatesi mung ing garis MacBook. Sawetara paten muncul sing nuduhake kepiye supaya pituduh haptic bisa ditambahake menyang Apple Pencil, nanging ditindakake kanthi cara sing ora ngganggu nggambar utawa aktivitas nulis pangguna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.