Pulih sekat HFS ing OSX

BAGIAN HFS

Akeh kita pangguna sing nalika sawetara wis nggunakake alat Disk Utility kanggo ngatur partisi sing ana ing hard drive kita. Ing sistem OSX, kanthi cara sing gampang banget, bisa nggawe lan mbusak partisi kanthi dinamis.

Saiki, kita mesthi duwe risiko yen main karo nggawe partisi, ing wektu tartamtu kita bisa mbusak salah siji sing ngemot data lan kita bakal nggumun amarga ora bisa ngasilake maneh, ing kasus kasebut kita bakal ujar manawa kita wis mbusak tabel pemisahan HFS

HFS, minangka inisial sing makili "Sistem File Hirarkis", sing ndhisiki sing digunakake saiki dening komputer Apple, Ditambah HFS. Nalika mbalek maneh partisi HFS sing wis kita ilang utawa wis rusak, kita kudu nggawe tabel partisi supaya bisa ditinggalake kaya wiwitan. Intine yaiku, sing bisa ditindakake kanthi cepet yen sampeyan wis nyalin nilai saka sekat sing beda, yen ora, kabeh bakal dadi rumit.

Supaya bisa mbalekake partisi tanpa data kasebut, kita bisa nggunakake aplikasi kayata aplikasi sing saiki, saiki ana ing sistem Apple, Utilitas disk lan liyane TestDisk.

Utilitas disk

Kanggo mulihake partisi sing wis dihapus karo sistem OSX dhewe, sampeyan kudu tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Kita nutup kabeh file lan aplikasi sing nggunakake disk, amarga penting banget yen ora bisa diakses nalika pulih.
  • Saiki kita ganti Launchpad banjur ketik folder LAIN, kanggo bisa ngeklik Disk Utility. Ing jendhela sing katon, kita milih ing sisih kiwa disk sing pengin digunakake lan klik ing tab ndhuwur "Pertolongan pertama". Saiki, ing sisih ngisor layar, sampeyan kudu klik Verifikasi lan ndandani idin disk.

BANTUAN PISAN

TestDisk

Yen kita pengin nggunakake aplikasi eksternal menyang OSX, langkah-langkah ing ngisor iki yaiku:

  • Kita ndownload lan nginstal TestDisk saka kaca CGSecurity. Iki minangka file pemulihan lan aplikasi pamulihan partisi.

TESTDISK

  • Saiki kanggo mbukak TestDisk, kita kudu mbukak file sing wis didownload. Kanthi ngeklik kaping pindho, folder bakal dibukak zip lan nggawe folder sing diarani, nalika nggawe postingan iki, "Testdisk-6.14". Kita mbukak folder lan golek file sing diarani "testdisk" kanthi lambang Terminal. Gawe, klik kaping pindho banjur nampa.
  • Jendhela Terminal bakal mbukak sawetara pilihan kita bisa milih obah nganggo panah keyboard. Pilih sing sampeyan nganggep cocog, yaiku, yen sampeyan pengin nggawe log, tambahake menyang sing wis ana utawa ora cathet tumindak sampeyan ing log, banjur pencet "enter" kanggo nerusake.

SCREEN TESTDISK

  • Pilih disk sing ngemot partisi HFS sing pengin dipulihake, banjur pencet tombol "enter" kanggo nerusake. Layar sabanjure bakal njaluk sampeyan jinis tabel pemisahan. Biasane TestDisk bisa ndeteksi kanthi standar, nanging sampeyan kudu ngonfirmasi pilihan kanthi mencet "enter" kanggo nerusake.
  • Pilih opsi "Analisis" ing layar sabanjure, banjur pencet tombol "enter". Opsi "Telusuran Cepet" wis dipilih ing bagean sabanjure. Pencet "enter" kanggo nerusake. Saiki TestDisk bakal nggoleki hard drive kanggo partisi sing ilang.
  • Pilih partisi sing ilang banjur pencet "p" kanggo ndeleng isine kanggo ngonfirmasi manawa partisi kasebut bener. Pencet "q" kanggo metu saka bagean sing ndeleng file, banjur pilih partisi sing ilang maneh banjur pencet "enter".
  • Pilih opsi "Tulis" banjur pencet "enter" kanggo nulis maneh tabel partisi lan pulih partisi HFS sampeyan. Wiwiti maneh komputer sawise TestDisk wis rampung kanggo masang partisi kanthi bener lan ngakses data sing mbalekake.

Kaya sing wis dideleng, kaloro pilihan kasebut gampang banget ditindakake, saengga bisa njamin supaya bisa mbalekake partisi sing wis salah sampeyan salah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Javi ngandika

    Hai, aku butuh pitulung.
    Jebule aku mbusak partisi, pengin gabung maneh karo liyane lan aku ngerti yen aku ora sanggup. Aku wis nindakake apa sing sampeyan ucapake ing ndhuwur lan nalika aku menehi tulisan, aku entuk pesen sing menehi aku yuyu, mangkene: «Partisi: Tulis kesalahan», lan saka kana ora kedadeyan. Apa sampeyan bisa duwe partisi sing rusak utawa ora bisa njupuk maneh? Aku wis ngetutake langkah kaping pirang-pirang lan aku mesthi entuk pesen sing padha.
    Matur suwun dhisik lan salam

    1.    louis ngandika

      Javi sedulur, sampeyan bisa ngatasi masalah, kedadeyan sing padha karo aku 🙁

      1.    ostortug ngandika

        Aku nggawe disk lengkap lan mung nginstal windows tanpa partisi, suwe-suwe aku bosen lan pengin bali menyang mac os x, langkah-langkah sing kudu ditindakake yaiku
        -Tart mac lan ketik nganggo cmd lan r
        -sambung menyang Internet
        -di alat mac os x pilih utilitas disk
        -kita mbusak data saka disk
        -sampune kita bakal ndandani disk
        -Kita bali menyang utilitas mac os x banjur pilih instal maneh mac os x
        lan siap

        Salam

  2.   louis ngandika

    aku uga kelakon: /

  3.   dwmaquero ngandika

    Masalahe yaiku ngandhani yen ekstensi HFS durung diterapake ing program kasebut

  4.   Gambar placeholder Gustavo Palena ngandika

    Babagan sing padha karo aku, diskku diformat nganggo mac, dakenggo ing pc nganggo mac drive, sawijining dina dak lebokake ing disk nggawa lan ing kana aku ora bisa mbukak maneh, windows ngandhani yen durung diformat, Aku nyoba karo testdisk lan nuduhake partisi sing ilang, nanging amarga opsine ora diterapake ing windows, aku kudu mbukak program ing mac, lan ing kana yen bisa pulih ... !!!