macOS Mojave на MacBook

Како да го ажурирате macOS Mojave

Ажурирањата на системот ја променија нивната локација со објавувањето на macOS Mojave и не можат да се најдат во продавницата за апликации Mac.

macOS Mojave

Десеттата бета верзија на macOS Mojave е сега достапна

Како што многумина од нас очекуваа, момците од Купертино ја лансираа десеттата бета верзија за развивачите на следната верзија на системот. Десеттата бета верзија на macOS Mojave е сега достапна за преземање, иако во моментот е само за програмерите.

Позадина на MacOS Mojave

Конфигурирајте ако сакате да имате неодамнешни апликации во macOS Mojave Dock

macOS Mojave е веднаш зад аголот. Пред неколку часа го знаевме крајниот датум на главниот Apple за следниот ден 12, каде што не конфигурирате ако сакате да имате неодамнешни апликации во macOS Mojave Dock, пристап од системските преференции. Оваа верзија има добрите и лошите страни

macOS Mojave

Apple издава macOS Mojave beta 9 за програмерите

Пред неколку минути Apple ја објави бета-бетата 9 на macOS Mojave за програмерите. Верно на својата традиција да доставува бета верзии во понеделник, оваа недела Apple го повторува ослободувањето на бета 9-от на macOS Mojave за програмерите, само една недела по објавувањето на последната бета верзија. Се очекува Златен мајстор

macOS Mojave

macOS Mojave бета 8 објавен за програмерите и јавните бета корисници

Пред неколку часа, Apple објави macOS Mojave beta 8 за програмерите и неколку минути подоцна го стори истото со корисниците на macOS Mojave beta 8 објавен за програмерите и корисниците на јавната бета, што значи дека крајната верзија е близу.

4 милиони корисници се дел од бета програмата на Apple

За неколку години, Apple ја креираше јавната бета програма, јавна бета програма што дозволуваше и продолжува да ја дозволува Тим Кук, рече за време на последната конференција за резултати дека бројот на корисници на јавната бета програма е 4 милиони.

Позадина на MacOS Mojave

Apple ја објави четвртата бека-верзија на macOS Mojave во јавноста

Во последните часови, сите корисници кои се претплатени на јавната бета програма macOS, ја добија ажурирањето на четвртиот Apple ја објави четвртата јавна бета верзија на macOS Mojave две недели по неговото последно лансирање. Ние ве учиме да се запишете во бета програмата.

Преземете ги новите тапети за iMac и MacBook Pro достапни во macOS Mojave Beta 5

Момците од Купертино, ја започнаа машината за бета-верзии и започнаа бета-верзии за сите оперативни системи во кои компанијата има Петтата бета верзија на macOS Mojave ни нуди нови позадини за позадина што ги прикачуваме во оваа статија за да ги преземеме.

Позадина на MacOS Mojave

Четвртата бета верзија за програмерите на macOS Mojave, сега достапна

И покрај фактот дека многумина од вас се на одмор, многумина се инженери на Apple кои остануваат без празници во јули секоја година и момците од Купертино ја лансираа четвртата бета верзија за развивачите на macOS Mojave, нудејќи компатибилност со MacBook Pro 2018

Еве што има ново во macOS Mojave Finder

Пронаоѓачот во macOS Mojave ќе донесе како главни новини, ќе може да креира PDF од избор на датотеки и отсекување на видео од самиот Пронаоѓач.

Икона за Apple Messages

Како да активирате пораки во iCloud

Ако сакате да ја активирате новата функција за синхронизација на пораките преку iCloud, тогаш ќе ви покажеме како можеме да го направиме тоа.

Како да ги усогласите иконите за работната површина, така што тие повеќе да не бидат преполни

Ако ви здосади да видите како иконите на работната површина на вашиот Mac не следат ниту еден редослед или усогласување, овој напис ќе ви покаже како можеме да го решиме овој мал голем проблем.

Преглед-ажурирање-технологија на Safari-0

Apple го објави Safari Technology Preview 56

Apple продолжува со својата серија ажурирања и ако новите бета верзии на нејзините главни системи пристигнат вчера, тоа ќе биде ...

Како да инсталирате Java на macOS High Sierra

Во најновите верзии на macOS, Apple ја отстрани Java поддршката природно, затоа мора да одиме на веб-страницата на Oracle за да преземеме Java софтвер за да играме содржина креирана на овој јазик.

macOS_High_sierra_icon

MacOS High Sierra 10.13.4 Combo е достапен

MacOS High Sierra 10.13.4 Combo е достапен, што ви овозможува да ја преземете целосната верзија на оперативниот систем до денес

Како да ги најдете сите 32-битни апликации инсталирани на нашиот Mac

Знаејќи дали апликациите што ги инсталиравме на нашиот Mac се компатибилни со 64 бита, ќе ни овозможи да испланираме дали треба да ја смениме апликацијата во следната верзија на macOS, верзија што нема да биде компатибилна со 32-битни апликации.

Терминал

Како да го отворите Терминалот на Mac

Ние ви покажуваме како да отворите прозорец за терминал на Mac од Finder, Spotlight, Launchpad или Automator. Започнете со конфигурирање на Mac OS од командната линија и извлечете максимум од вашиот компјутер на Apple. Дали знаете за што служи терминалот? Ние ќе ви кажеме сè за оваа корисна алатка.

сафари

Настрана ажурирањето за macOS High Sierra, Apple објави ажурирање Safari за Ел Капитан и Сиера

Apple не заборава на своите постари уреди, во овој случај на постарите Macs, и заедно со надградбата на macOS High Sierra, 13.2.2 го објави соодветниот за macOS Sierra и OS X El Capitan за решавање на безбедносните проблеми на процесорите на Intel.

<