Disarankeun masang apdet panganyarna pikeun macOS Big Sur sareng Monterey

Kami kantos terang yén ngamutahirkeun kana sistem operasi pangénggalna sanés ngan ukur nguji fitur-fitur anyar anu parantos dilaksanakeun ku pamekar Apple. Perbaikan sareng koreksi kasalahan sok kalebet, anu kadang sigana ngan ukur kertas, tapi urang terang yén ieu sanés masalahna. Nyatana, apdet panganyarna pikeun macOS Big Sur sareng macOS Monterey kalebet sababaraha perbaikan sareng aranjeunna ngahindarkeun paparan ka kerentanan macOS anyar.

Microsoft parantos ngalaporkeun yén kerentanan anyar dina macOS anu 'tiasa ngijinkeun panyerang pikeun ngagiling téknologi transparansi, idin sareng kontrol (TCC) tina sistem operasi ». Apple ngalereskeun kerentanan ieu bulan kamari salaku bagian tina apdet macOS Big Sur sareng macOS Monterey. Janten, anéhna, Microsoft ngadorong sadaya pangguna pikeun masang vérsi panganyarna tina sistem operasi anu kasebat.

Apple ngaluarkeun pembaruan énggal pikeun kerentanan ieu kalayan sékrési macOS Monterey 12.1 sareng macOS Big Sur 11.6.2 dina 13 Désémber. Dina waktos éta, Apple ngan saukur ngajelaskeun yén hiji aplikasi tiasa tiasa ngalangkungan preferensi privasi. Ku sabab kitu sareng salaku solusi pikeun masalah, apdet dileupaskeun pikeun ngabéréskeun kerentanan.

kiwari, Microsoft parantos nerbitkeun Ngaliwatan catetan lengkep dina blog ngeunaan masalah pasti jeung solusi disadiakeun. Ditulis ku tim peneliti Microsoft 365 Defender, postingan blog ngajelaskeun naon TCC. A téhnologi nu nyegah aplikasi ngakses informasi pribadi pamaké tanpa idin maranéhanana jeung pangaweruh saméméhna.

Kusabab ieu, upami jalma jahat nampi aksés disk pinuh kana pangkalan data TCC, aranjeunna tiasa ngédit éta pikeun masihan idin sawenang ka aplikasi anu aranjeunna pilih. Kaasup aplikasi jahat sorangan. Pamaké anu kapangaruhan ogé bakal dipenta pikeun ngijinkeun atanapi nampik idin sapertos kitu. Nu bakal ngidinan lAplikasi dijalankeun sareng setélan anu anjeun teu acan terang atanapi henteu satuju.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)