Qualcomm bakal gaduh prosesor M1 saingan na siap ku 2023

Chip Apple M1

Baheula minggu ieu, CEO of Qualcomm geus assured yén dina ahir 2023 maranéhna bakal ngajalankeun processor ARM maranéhanana pikeun komputer pribadi sanggup overshadowing Apple M1 ayeuna. Hiji deklarasi niat.

Sareng di Cupertino aranjeunna parantos ngarobih kotak seuri. Kantun sabab pikeun tanggal-tanggal éta, aranjeunna parantos gaduh runtuyan M3 tina prosesor Apple. Kalayan sistem operasi sapertos macOS ayeuna, kabuktian pisan, padet, dipercaya, sareng didukung ku katalog ageung parangkat lunak pihak katilu anu diadaptasi kana arsitéktur ARM prosesor M-seri Apple.

Sababaraha bulan kapengker, Qualcomm ngumumkeun proyékna pikeun ngawangun sistem dumasar-ARM dina chip (SoC), anu dirancang pikeun nandingan prosesor M-seri Apple. Prosesor ieu bakal dirarancang pikeun nyetél patokan anyar pikeun pagelaran dina komputer dumasar kana Windows.

Prosesor anyar ieu dikembangkeun ku tim di Nuvia, milik Qualcomm. Anjeunna hoyong aranjeunna bersaing langsung sareng chip M-seri Apple ayeuna, M1, M1 Pro sareng M1 Max, sareng ngaharepkeun mingpin industri prosesor PC.

Ngan minggu ieu, présidén sareng CEO Qualcomm, Christian Amon, geus ensured yén tim Nuvia geus nyieun kamajuan dina ngembangkeun prosesor ARM hareup na. Amon nambihan yén prosésor anu dirancang Nuvia ARM munggaran pikeun notebook Windows bakal sadia tungtung 2023.

Qualcomm geus nyokot kadali Nuvia, a ngamimitian prosésor diadegkeun ku urut désainer chip Apple, pikeun 1.400 juta dina Januari taun ka tukang. Tilas insinyur Apple hoyong ngadamel prosesor ARM sorangan pikeun server. Ayeuna idena nyaéta pikeun ngatasi pasar pikeun PC desktop sareng laptop.

Samentawis éta, di Cupertino aranjeunna ngarencanakeun pikeun ngaluncurkeun alat-alat anu dilengkepan séri M2 di pasar taun ieu, sareng tiasa waé dina ahir taun 2023, aranjeunna bakal ngagaduhan anu munggaran di handap ieu siap. runtuyan M3.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.