Kumaha mupus cadangan TimeMachine

Kumaha mupus cadangan TimeMachine

Cadangan dina dunya komputasi mangrupikeun hal anu aya hubunganana sareng katenangan. Unggal sistem operasi nawiskeun kami sistem pikeun nyiptakeun cadangan sahingga upami aya kasalahan serius dina hard drive kami, Kami henteu kaleungitan sadaya inpormasi anu parantos kami simpen di jerona. Tapi ieu sanés ukur fungsina. Éta penting pikeun ngadamel salinan sindangan nalika urang badé masangkeun versi pang anyarna tina sistem operasi anu diluncurkeun perusahaan unggal taun upami aya anu lepat dina prosés na urang kedah ngamimitian masang ti mimiti ku pormat sareng kaleungitan sadaya konténna yén kami parantos dipasang atanapi disimpen dina Mac kami.

Tapi ogé, Time Machine cocog pikeun mayunan file anu urang parantos teu dihaja sareng henteu tiasa dipendakan dina diréktori naon waé dina hard drive urang. Kauntungan hébat anu ditawarkeun ku Mesin Time kami dibandingkeun sareng aplikasi sanésna pikeun nyalin salinan cadangan nyaéta éta urang tiasa ngakses salinan saolah-olah éta disk drive sahingga urang tiasa sacara mandiri konsultasi sareng malikkeun file upami diperyogikeun, hal anu teu tiasa urang lakukeun ku parangkat lunak sanés pikeun ngadamel salinan cadangan.

Apple ngajantenkeun aplikasi Time Machine sayogi pikeun sadaya pangguna parangkat lunak anu ngamungkinkeun kami ngadamel salinan cadangan pikeun sadaya eusi anu parantos kami simpen dina Mac kami. Time Machine dipasang sacara asli dina versi panganyarna tina OS X, ti na penampilan dina versi 10.5 OS X di 2007, dibaptis ku nami Leopard. Mesin Waktu nyiptakeun cadangan file tambahan anu tiasa disimpen deui upami diperyogikeun. Kauntungan utama anu ditawarkeun ka kami nyaéta kami tiasa mulangkeun file, sakumpulan file atanapi sakumna sistem.
Apple nawiskeun kami sababaraha pilihan nalika nyiptakeun salinan cadangan liwat Time Machine:

Kumaha mupus cadangan TimeMachine

  • Hard drive éksternal nyambung ka port USB dina AirPort Extreme Base Station, sahingga urang bakal salawasna ngagaduhan sadaya palabuhan Mac gratis pikeun naon anu urang peryogikeun.
  • Hard drive éksternal nyambung ka USB, FireWire, atanapi port Thunderbolt Mac. Solusi ieu paling gancang sareng paling murah kumargi hiji-hijina investasi anu urang kedah lakukeun nyaéta hard drive.
  • A Time Capsule atanapi OS X Server dina jaringan. Sakumaha nami nunjukkeun Time Capsule, éta sapertos kapsul waktos dimana Time Machine ngalaksanakeun sadaya cadangan tambahan tina Mac kami. Kauntungan utama anu ditawarkeun ku sistem ieu nyaéta kami tiasa ngagaduhan éta di mana waé di bumi kumargi sambungan na ngalangkungan Wi- Fi. Pikeun ngadamel cadangan anu munggaran nganggo Time Capsule, langkung saé na ngalaksanakeunnana ngalangkungan kabel jaringan, supados prosésna langkung gancang tibatan ku Wi-Fi.

Ayeuna harga disk SSD parantos turun pisan sareng urang tiasa mendakanana kalayan harga anu murah pisan. Hard drive SSD nawiskeun kami gancang nyerat sareng maca gancang tibatan hard drive tradisional, ku sabab éta seueur pangguna anu milih ningkatkeun Mac hard drive na pikeun salah sahiji jinis ieu. Parobihan ieu nawiskeun kahirupan anyar pikeun Mac kami ku sacara dramatis ngirangan awal OS X sareng ngajalankeun aplikasi anu parantos kami pasang.

Tapi ogé, upami urang badé mésér hard drive éksternal pikeun nyalin salinan cadangan, urang kedah ngémutan pilihan janten SSD, kumargi waktos nyiptakeun salinan cadanganna bakal kirang saliwat ngamungkinkeun urang ngakses cadangan anu sanés anu urang ngadamel ku cara anu langkung gancang.

OS X dikonfigurasi sahingga unggal-unggal urang nyambungkeun hard drive kana USB Mac urang tanyakeun ka kami naha kami hoyong nganggona pikeun nyiptakeun salinan cadangan liwat Time Machine. Upami urang jelas dina waktos éta yén kami badé nganggo hard drive ieu pikeun nyimpen salinan cadangan, kami bakal milih Paké disk ieu, upami sanésna, upami kami parantos nyambungkeun hard drive ti mana urang hoyong ngaék data, urang kedah pencét Do henteu nganggo.

Kumaha Wayah Mesin jalan

Sakumaha kuring tos di luhur, Time Machine nyaéta sistem cadangan OS X, anu nawiskeun kamungkinan anjeun salawasna jaga parobihan anu dilakukeun ku kami dina Mac kami aman. Time Machine ngalakukeun salinan cadangan 24 jam terakhir unggal jam, cadangan unggal dinten bulan kamari, sareng cadangan unggal minggu bulan-bulan terakhir. Nalika drive anu kami anggo pikeun nyiptakeun cadangan janten pinuh, salinan pangkolotna sacara otomatis dihapus.

Kunaon Salin Mesin Waktos Ngantos Lila-Lila Dijieun

Upami urang henteu kantos ngadamel salinan cadangan dina Time Machine, kamungkinan salinan anu pangpayunna peryogi sababaraha jam, éta gumantung kana volume file anu urang sareng jinisna naon. Nyadangkeun 20.000 file Word henteu sami sareng nyadangkeun 20.000 lagu dina format MP3. Kauntungan utama anu ditawarkeun ku Time Machine pikeun urang nyaéta unggal cadangan anjeun damel ngan ukur file anu parantos dirobih atanapi ditambihan ti saprak cadangan terakhirMaka, nalika urang parantos nyiptakeun cadangan anu munggaran, anu berturut-turut nyandak kirang langkung waktos kecuali urang parantos nambihan seueur file pidéo, anu bakal teras-terasan nurunkeun cadangan.

Kumaha mupus cadangan Mesin Waktos

  • Upami ku alesan naon waé urang kedah mupus salah sahiji cadangan anu pangkolotna, kumargi éta hard drive khusus dianggo pikeun ngalaksanakeun tugas anu sanés, urang tiasa ngalaksanakeun tugas ieu sacara manual tanpa ngantosan hard drivena dieusian sareng henteu tiasa nganggona kanggo kabutuhan urang anu sanés.
    Kumaha mupus cadangan TimeMachine
  • Mimiti urang angkat ka ikon Mesin Waktos, ayana di palang ménu luhur sareng diwakilan ku jam analog sareng panah anu muterkeun jarum jam. Dina menu turun-turun anu némbongan kami bakal milih Lebetkeun Mesin Waktos.
    Kumaha mupus cadangan TimeMachine
  • Teras sadaya cadangan bakal ditingalikeun hiji-hiji sareng dimana anu pangpayunna nyaéta anu terakhir anu parantos didamel. Ngan di katuhueun cadangan nunjukkeun dinten cadanganna dilakukeun. Pikeun milarian salinan anu urang hoyong pupus langkung gancang, urang tiasa angkat ka sisi katuhu layar sareng ngagulung kana tanggal anu parantos ditangtoskeun.
    Kumaha mupus cadangan TimeMachine
  • Sakali jandéla cadangan anu urang hoyong pupus ditampilkeun, kami bakal pencét dina roda roda sareng milih Hapus cadangan. OS X bakal nunjukkeun poster anu mastikeun yén kami hoyong ngahapus cadangan pikeun dinten éta. Pikeun mastikeun éta, urang kedah klik dina Nampa.
  • Tungtungna, pikeun sistem pikeun mupus cadangan éta, anu bakal nyandak sababaraha menit, OS X bakal naros ka kami kecap akses pikeun pangguna kami, pikeun mastikeun yén kami pangguna sah tina cadangan ieu.

Kumaha mupus file atanapi file tina cadangan Mesin Time

Prosés ngaleupaskeun file naon waé tina cadangan Sacara praktis sami sareng anu parantos dijelaskeun dina bagian saencanna di mana kuring parantos nunjukkeun anjeun kumaha urang tiasa mupus sadaya cadangan. Pilihan ieu idéal upami urang hoyong mupus file anu beuratna aya dina cadangan sareng ngamungkinkeun urang kéngingkeun rohangan tambahan, sapertos aplikasi atanapi pilem.

  • Mimiti urang bakal angkat ka ikon anu diwakilan ku jam anu aya dina bilah ménu luhur teras pilih Lebetkeun Mesin Waktos.
  • Ayeuna urang kedah nuju kana jandéla éta nembongkeun kami cadangan panganyarna kana file anu urang hoyong pupus.
    Kumaha mupus cadangan TimeMachine
  • Sakali kami parantos aya dina file anu dimaksud, urang kedah mencét kana éta sareng pencét kana roda roda supados nawiskeun kami pilihan anu sanés anu tiasa urang laksanakeun. Kami bakal milih Hapus sadaya salinan cadangan "file anu dipilih atanapi nami folder". Ku cara kieu Mesin Time bakal ngaleungitkeun lacak naon waé dina sadaya cadangan yén kami parantos parantos ngajantenkeun file atanapi folder éta.
  • OS X bakal naroskeun ka kami pikeun konpirmasi pikeun ngahapus sareng ogé bakal nyungkeun éta hayu urang lebetkeun kata sandi tina pangguna cadangan éta, nyaéta kecap akses kami.

Nyepetkeun salinan pikeun Mesin Time

Di luhur kuring parantos masihan koméntar yén cadangan munggaran anu urang damel sareng Time Machine éta tiasa nyandak urang sajumlah ageung jam gumantung kana kontén anu parantos kami simpen dina Mac sareng anu kami badé ngadamel salinan. Salin engkéna ngan ukur difokuskeun file anyar waktos pamrosésanana kirang.

Upami anjeun biasana ngadamel salinan cadangan sareng aplikasi ieu anjeun bakal ningali éta urang moal terang iraha cadanganna lumangsung sabab sistem masihan prioritas pikeun ngajalankeun aplikasi sareng operasi umum sistem henteu cadangan, anu dina waktos éta sékundér.

Dina sababaraha kasempetan, kami kedah nyalin seueur inpormasi dina Mac kami sareng urang kedah ngadamel salinan ka Time Machine gancang-gancang. Dina kasus ieu, urang tiasa nganggo paréntah anu ngarobih preferensi sistem, masihan Mesin Waktos seueur sumber anu langkung seueur, janten operasi Mac urang bakal kapangaruhan. Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah muka Terminal, sareng nyerat paréntah ieu:

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 0
Upami anjeun nganggo versi lami OS X, sateuacan El Capitan sareng paréntah di luhur henteu jalan, cobi tambihan parameter –w sahingga katingalina sapertos kieu:

sudo sysctl –w debug.lowpri_throttle_enabled = 0

Kanggo OS X ngajantenkeun perobihan ieu, urang bakal dipenta pikeun kecap akses pangguna deui. Émut yén paréntah ieu tiasa dibalikkeun, ngan urang kedah balikan deui Mac sahingga cadangan janten prosés latar deui


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Elena cenahna

    Halo nyandak gambar atanapi video tina komputer nganggo Jing 2, sayogi dina halaman apel.
    Tapi kuring gaduh patarosan. Kuring gaduh salinan mesin waktos kuring dina disk anu ngan ukur 200 gb, sareng ayeuna kuring badé ngarobih kana Capsule, tapi kuring henteu terang kumaha migrasi konténna. Kuring parantos milih nyadangkeun komputer sareng disk luar anu sami (anu lami), tapi éta nyatakeun yén éta henteu ngagaduhan kapasitas anu cekap. Sareng pastina maka anjeun moal tiasa nampi data deui. Naha anjeun terang kumaha ngalaksanakeunana?
    hatur nuhun

  2.   zanoo cenahna

    HATUR NUHUN! Abdi parantos gélo milari inpormasi ieu! 😀

  3.   palu cenahna

    Halo jaca101
    Kuring parantos nyobian ngahapus file ageung tina cadangan TM kuring pikeun "ipis" HD éksternal tapi henteu tiasa ngalakukeun éta.

    Nalika kuring muka Cadangan. Backupdb sareng milari, contona, mesin virtual Windows XP pikeun VMWare Fusion, anu nempatan sekitar 3 Gb dina unggal cadangan, éta henteu ngamungkinkeun kuring mupus nanaon. Dina ménu «cogwheel» kuring ngan ukur kéngingkeun pilihan konvensional: folder Anyar, buka, kéngingkeun inpormasi, duplikat ...

    Vérsi OS X naon anu anjeun anggo?
    Sakumaha rumit pikeun ngahapus cadangan TM?

    Hiji salam.

  4.   diego.mo cenahna

    Kuring ngagaduhan patarosan anu khusus ngeunaan TM:
    - unggal cadangan (unggal jam, tina 24 jam terakhir; unggal dinten minggu kamari, unggal bulan taun kamari ...) nyimpen sadaya eusi disk internal, atanapi ngan ukur file anu dirobih saprak cadangan terakhir?
    - Upami kuring parantos nganggo program dina Ya (cadangan unggal jam), sareng kuring parantos nyambungkeun HDD éksternal kuring?
    - sakumaha anu kuring ngartos, kuring tiasa ngahapus sadaya file abdi tina folder dokumén kuring (parantos ngadamel cadangan sareng TM sateuacan mupus), pikeun ngabébas disk internal kuring (ngan ukur ku folder sistem sareng program anu dipasang), sareng ngahanca file naon waé anu kuring kagungan di aranjeunna?
    - patalina sareng patarosan sateuacanna, naha cadangan dianggo salaku disk éksternal? nyaéta, naha kuring tiasa muka dokumén dina mac sanés tina disk cadangan TM kuring, atanapi henteu kedah disimpen deui ka disk internal kuring?
    - sareng sababaraha aplikasi anu sanés (khususna Retrospect Express) (éta disayogikeun ku iomega HDD éksternal) dimungkinkeun pikeun ngadamel salinan cadangan (backup) dina unit anu béda (tipayun anu salah sahijina gagal) ... naha ieu tiasa dilakukeun sareng TM?

    hatur nuhun, mugia aya anu tiasa ngajawab kuring
    vibes alus

  5.   Turagura cenahna

    Halo, kuring parantos mendakan solusi anu gancang, saderhana sareng efektif sareng diwangun, sakali nyambungkeun hard disk dimana anjeun parantos ngadamel mesin waktos, lebet utiliti disk, pilih hard disk, dina klik luhur dina hapus, di handap klik katuhu pada mupus sareng voila! =)

  6.   luis cenahna

    inpormasi saé hatur nuhun

  7.   Jose cenahna

    Pikeun nyandak poto Mesin Time: cmd + shift + 3 sareng gambar anu dicandak tina saluruh layar disimpen dina desktop.

  8.   abdi bakal antosan cenahna

    Abdi hoyong nyadangkeun sababaraha file…. henteu sadayana !!!! kumaha kuring ngalakukeun éta

  9.   malaikat cenahna

    Pikeun mupus salinan cadangan TM sareng ngabersihkeun salaku dinten munggaran, tingali tulisan apel ieu anu ngajelaskeun éta kalayan sampurna, sareng teu aya hubunganana sareng koméntar forum anu aya di jaring.

    http://www.sockshare.com/file/082CAE930798B0FD

    Kuring miharep éta mantuan anjeun.

  10.   malaikat cenahna

    Hapunten tapi tautan na ieu:

    http://support.apple.com/kb/HT4522?viewlocale=es_ES

    Témpél salinan parantos kajantenan ka kuring trik goréng ...

  11.   ANDRE cenahna

    Aranjeunna henteu ngajelaskeun upami sadayana file anu dihapus bade sampah. Naha ngahapus jumlah file anu ageung tina tempat sampah mangaruhan kana haus sareng cakram padet?