Pamaréntah Trump ngahalangan sareng pamaréntah India sahingga Apple tiasa muka toko na nyalira

India

Rencana ékspansi Apple nagara kadua pangeusina paling lega di dunya, India, parantos janten nyeri sirah pikeun perusahaan di Cupertino. Salami rapat terakhir sareng shareholder, Apple ngumumkeun yén dina pertengahan taun ieu bakal muka Apple Store Online, sareng di 2021, toko fisik anu munggaran di nagara éta.

Apple parantos nyangsang rencana perluasan di nagara éta salami sababaraha taun kusabab sarat anu béda yén sadaya perusahaan asing kedah patepung upami aranjeunna hoyong muka toko nyalira. Tétéla, dina wawancara terakhir anu Tim Cook masihan ka Fox News, administrasi Trump ngabantosan ékspansi Apple di India.

Masalah anu munggaran anu disanghareupan na nyaéta hukum protéksionis nagara anu nungtut perusahaan anu badé muka toko nyalira pikeun mastikeun yén 30% produk anu aranjeunna jual parantos didamel di nagara éta. Rupa-rupa rumor nyarankeun yén pamaréntah nagara éta daék nurunkeun perséntase éta, tapi sigana éta bener-bener administrasi Trump éta ngantepkeun Apple ngirangan persentase éta saatos negosiasi sareng pamaréntah.

Perusahaan sapertos Foxconn sareng Winstron parantos ningkatkeun prosés perakitan di India dina sababaraha taun ka pengker, salah sahijina mimiti ngadamel iPhone XR. Anu mimiti, parantos ngagaduhan dua pepelakan, sareng anu bakal ditambihan deui dua anu rencanana dibuka. Investasi anu dilakukeun ku Apple dina taun-taun ayeuna di India, aranjeunna moal tumiba kana ceuli, Kusabab gancang atanapi engké, India bakal konsentrasi bagian ageung tina produksi dunya, ngagusur Cina.

Gajih India aranjeunna langkung handap tibatan anu ayeuna tiasa dipendakan di Cina, anu ngabutuhkeun naékna harga produk. Hiji-hijina cara pikeun ngirangan biaya nyaéta ngamimitian ngahasilkeun di nagara-nagara anu padamel langkung mirah. Sareng, upami henteu, dina waktos éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.