Kumaha cara muka Terminal dina Mac

Terminal dina mac

Salah sahiji hal anu henteu pati katingali ku pangguna pangguna tina komputer Apple nyaéta setasion. Sakumaha kami parantos ngajelaskeun ka anjeun dina sababaraha kasempetan, sistem Mac Mangrupikeun sistem anu mangtaun-taun parantos ningkat sacara substansial.

Nanging, seueur fungsina aya ti vérsi anu munggaran, janten upami anjeun parantos nganggo sistem ieu mangtaun-taun anjeun bakal sadar yén éta mangrupikeun sistem sateuacana. Buktina ieu Terminal, anu nawarkeun pangguna Mac cara anu béda pikeun ngakses setélan sistem operasi ngalangkungan paréntah.

Cara ieu pikeun ngakses preferensi sistem meryogikeun tingkat élmu paréntah anu langkung luhur kalayan anu diprogram dina macOS, janten dina kasempetan anu tangtu anjeun bakal tiasa nganggo Terminal sabab dina hiji tulisan kami bakal nunjukkeun persis léngkah sareng paréntah anu anjeun kedah nyerat pikeun ngahontal hal anu tangtu pareuman Mac tina Terminal.

Kusabab éta mangrupikeun tindakan anu anjeun kedah terang engké atanapi engké, dina tulisan ieu kami bakal ngajarkeun anjeun cara anu béda pikeun ngakses Terminal dina sistem operasi Mac.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tanda tanya dina folder nalika Mac kuring ngamimitian

Terminal aksés ti Finder sareng Launchpad

Cara anu paling logis pikeun ngakses Terminal nyaéta ngaliwatan Finder atanapi LaunchPad. Pikeun ngaksés tina Finder anjeun kedah pencét dina ménu luhur Finder dina File> Jandéla Anyar Panimu (⌘N) sareng engké, dina sidebar kénca mendakan item Aplikasi, pencét teras milarian Utiliti folder> Terminal antara aplikasi anu ditampilkeun dina bagian katuhu jandela.

Ménu Panimu

buka terminal dina aplikasi

 

Upami anjeun hoyong aksés ngalangkungan Lauchpad, urang kedah mencét kana ikon rokét dina dok> LAIN folder> Terminal

ngajalankeun terminal ti launchpad

Buka Terminal ti Sorotan

Cara katilu pikeun nepi ka jandéla Terminal nyaéta ngaliwatan mesin pencari Sorotan universal anu urang tiasa panggero instan ku mencét kaca pembesar dina palang luhur di palih katuhu Panimu. Nalika ngaklik kaca pembesar, urang dipenta pikeun nyerat naon anu urang hoyong milari sareng ngan saukur ku ngetikkeun Term ... aplikasi na sigana tiasa ngeklik éta sareng mukakeunana.

terminal aksés ti sorotan

Aksés ti Automator

Urang tiasa ngagali sakedik jero kana cara muka Terminal ku alur kerja ngaliwatan aplikasi séjén anu disebut Automator. Prosés anu urang kedah nuturkeun nyaéta rada langkung payel, tapi sakali aliran kerja didamel, palaksanaan aplikasi Terminal langkung saderhana. Dina hal ieu, anu bade kami laksanakeun nyaéta nyieun jalan pintas dina keyboard Mac supados Terminal tiasa dibuka tina keyboard.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang aplikasi pihak katilu dina macOS Mojave

Pikeun nyiptakeun jalan pintas nganggo Automator:

  • Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta aksés kana Launchpad> folder Batur> Automator

Otomatis dina Launchpad

  • Kami milih cogwheel dina jandéla anu nembongan Palayanan.

Item Service dina Automator

  • Dina jandéla anu némbongan urang kedah buka sidebar kénca teras pilih puseurna sareng dina kolom anu napel Buka Aplikasi.

Buka aplikasi dina Automator

  • Dina turunna Jasa nampi ... urang pilih euweuh data input.

Konpigurasikeun aplikasi kabuka dina Automator

  • Ayeuna urang ngareret Buka aplikasi ka daérah padamelan aliran sareng dina ménu turun-handap kami milih aplikasi terminal anu kusabab henteu némbongan dina daptar urang kedah pencét Batur> Aplikasi> Folder folder> Terminal.

Séred ngalir kana jandéla fungsi

Napelkeun Terminal dina Automator

  • Ayeuna urang ngahémat aliranna File> Simpen sareng urang masihan nami TERMINAL.

Simpen aliran dina Automator

  • Pikeun nyiptakeun terminal alur kerja, ayeuna anjeun kedah masihan jalan pintas kana aliran TERMINAL. Pikeun ieu kami muka Preferensi Sistem> Keyboard> Jalan pintas> Jasa sareng kami nambihan kombinasi konci anu kami hoyong TERMINAL.

Panel Preferensi Sistem

Napelkeun pintasan keyboard

Ngaran alur kerja

Ti waktos éta unggal waktos urang mencét set konci Aplikasi terminal némbongan dina layar.

Ti ayeuna, nalika urang ngarujuk dina tulisan tangtu pikeun ngenalkeun paréntah di Terminal pikeun ngalakukeun tindakan anu tangtu, anjeun parantos terang kumaha jalanna ka Terminal gancang.

Sababaraha paréntah pikeun senang

Jelas yén sadaya anu kuring parantos ngajelaskeun ka anjeun tanpa anjeun sanggup ngalakukeun tés teu aya gunana. Salajengna kuring badé ngajukeun anjeun muka Terminal dina salah sahiji cara anu kuring parantos ngajelaskeun sareng anjeun ngajalankeun paréntah anu kuring usul.

Upami Anjeun hoyong mimiti salju dina jandela Terminal anjeun tiasa ngajalankeun paréntah ieu. Pikeun ngalakukeun ieu, salin témpél paréntah ieu kana jandéla terminal.

ruby -e 'C = `stty size`.scan (/ \ d + /) [1] .to_i; S = [" 2743 ".to_i (16)]. pack (" U * "); a = {} ; nempatkeun "\ 033 [2J"; loop {a [rand (C)] = 0; a.each {| x, o |; a [x] + = 1; print "\ 033 [# {o}; # {x} H \ 033 [# {a [x]}; # {x} H # {S} \ 033 [0; 0H »}; $ stdout.flush; bobo 0.1} '

Upami anjeun parantos nuturkeun tutorial ieu kana serat, anjeun ayeuna tiasa milarian jaringan pikeun paréntah anu tiasa anjeun anggo pikeun ngonpigurasikeun aspék macOS anu henteu tiasa dikonfigurasi tina antarbeungeut grafis sistem. Cara anu saderhana pisan pikeun maju sakedik dina sistem operasi Mac.

Upami anjeun hoyong gaduh sakedik senang sareng sistem sora nyerat ngomong terus naon anu anjeun pikahoyong supaya sistemna maca sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.