Waleran sareng patarosan ngeunaan sistem panyalindungan budak salajengna di Apple

Ikon poto pikeun macOS

Apple ngumumkeun tilu fitur anyar anu nargétkeun perlindungan anak dina alatna. Ideu sorangan hebat pisan. Nanging, aya anu parantos nyandak kasempetan pikeun nempatkeun ramo kana tatu. Anjeunna heran lamun naon Apple hoyong ngalakukeun henteu langkung ti a panjagaan rahasia ngarusak privasi Mac, iPad atanapi iPhone di tukang. Pikeun ngalakukeun ieu, anu ngurus fungsionalitas anyar ieu parantos ngaleungitkeun jalan ngajelaskeun kumaha jalanna.

Erik Neuenschwander ngajelaskeun kumaha sistemna jalan pikeun ningkatkeun panyalindungan budak

CSAM

Kami ngawangkong ngeunaan fungsionalitas énggal anu badé dikuatkeun di Amérika Serikat dina usum gugur sareng tujuanana pikeun perlindungan anak ngalawan nyiksa seksual. Éta museur kana aplikasi poto, iMessage, Siri, sareng pamilarian. Janten mangaruhan kana sadaya alat Apple dimana aplikasi ieu campur. Kituna urang nyarioskeun Macs, anu sanés sanés kagunaan parangkat pikeun nyandak poto, nyaéta pikeun ngahemat sareng mengklasifikasikeunana, sajaba ti sinkronisasi anu aya ngalangkungan iCloud. Pamakéan iMessage, Siri tapi khususna paréntah milarian.

Sistem deteksi disebat CSAM éta tiasa dianggo khususna dina Poto iCloud. Sistem deteksi anu disebut NeuralHash ngaidentipikasi sareng ngabandingkeun sareng Pusat Nasional pikeun Barudak anu Leungit & Dieksploitasi Barudak pikeun ngadeteksi panyalahgunaan séks sareng kontén anu sami dina perpustakaan poto iCloud, tapi ogé kaamanan komunikasi di iMessage.

Kolot tiasa ngaktipkeun fitur ieu dina alatna pikeun barudak di handapeun umur 13 taun. Éta bakal waspada nalika ngadeteksi yén gambar anu bakal aranjeunna tingali eksplisit. Éta ogé bakal mangaruhan Siri sareng sistem pamilarian nalika pangguna nyobian milari istilah anu aya hubunganana ngalangkungan Siri sareng paréntah pamilarian.

Neuenschwander ngajelaskeun naha Apple ngumumkeun fitur Kaamanan Komunikasi di iMessage sareng fitur Deteksi CSAM dina Poto iCloud:

Sakumaha pentingna pikeun ngaidentipikasi kumpulan CSAM anu dikenal dimana aranjeunna disimpen dina layanan poto iCloud Apple, ogé penting pikeun nyobian maju dina kaayaan anu tos pikareueuseun éta. Éta ogé penting pikeun ngalakukeun hal-hal pikeun campur heula nalika jalma mimiti asup ka daérah anu nyusahkeun sareng ngabahayakeun ieu. Upami parantos aya anu nyobian ngarahkeun barudak ka kaayaan dimana panyiksa tiasa kajantenan. Kaamanan pesen sareng campur kami dina Siri sareng milarian leres-leres mangaruhan bagian-bagian prosés. Janten urang leres-leres nyobian ngaganggu siklus anu ngakibatkeun CSAM anu pamustunganana tiasa kauninga ku sistem kami.

"Privasi bakal gembleng pikeun sadayana anu henteu ngiringan kagiatan ilegal"

Frasa sesah. Neuenschwander parantos netepkeun sareng ngabela posisi Apple ngalawan jalma-jalma anu nuduh perusahaan muka panto tukang pikeun nénjo pangguna na. Eksekutif kaamanan ngabela yén kaamanan bakal aya sareng privasi bakal dijaga pikeun anu henteu masihan koméntar ngeunaan haram. Sae pisan upami éta teu aya lepatna Tapi saha anu nyebatkeun kuring yén sistem na henteu sampurna?

¿Apple kedah dipercaya upami pamaréntah nyobian campur dina sistem anyar ieu?

Waleran Neuenschwander nyarios yén prinsipna mah éta dibuka ngan ukur pikeun akun iCloud di Amérika Serikat, tah hukum lokal henteu nawiskeun jinis kamampuan ieu ka pamaréntah féderal. Kanggo ayeuna, ngan ukur warga Amérika Serikat anu bakal ngalaman panilitian ieu. Tapi anjeunna henteu ngajawab sareng henteu netelakeun naon anu bakal kajadian di mangsa hareup nalika diawalan di nagara-nagara sanés. Sanaos éta bakal nyéépkeun waktos, sabab éta bakal gumantung kana hukum masing-masing. Kalakuan anu dijelaskeun dina kode pidana unggal nagara béda-béda tina naon anu janten kajahatan, janten algoritma Apple kedah diluyukeun sareng unggal kaayaan hukum sareng éta henteu gampang, sama sekali.

Hal anu paling penting dina masalah ieu nyaéta kieu: iCloud nyaéta konci na. Upami pangguna henteu nganggo Poto iCloud, NeuralHash moal ngajalankeun sareng moal ngahasilkeun ajakan naon waé. Panemuan CSAM mangrupikeun Hash neural anu dibandingkeun sareng basis data hash CSAM anu dikenal anu mangrupikeun bagian tina gambar sistem operasi. Euweuh anu bakal jalan upami Poto iCloud henteu dianggo.

Kontroversial tanpa ragu. Tujuan anu saé tapi ku sababaraha celah Naha saur anjeun yén privasi aya patarosan? Pantes?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.