Vendosni përparësitë e lidhjes për të shmangur problemet

lidhjet

Nëse jeni një nga ata që përdorni gjithmonë të njëjtën gjë lidhje rrjeti Ju mund të mendoni se kjo nuk ju intereson, por realiteti është se mundet. Unë vetë gjithmonë përdor Mac-in tim me Ethernet, por ditën tjetër Jazztel u rrëzua dhe u lidha me celularin përmes një rrjeti Wi-Fi të krijuar me iPhone pa bërë asgjë tjetër. Dhe të gjitha falë punës së mirë të Apple me një tipar për të cilin pak njerëz e dinë.

Përcaktimi i përparësive

Operacioni është i thjeshtë: ne jemi paraqitur me një listë me lidhjet e mundshme përmes së cilës për të hyrë në rrjet dhe ne duhet të vendosim një përparësi sipas shijeve tona. Nëse për shembull ne normalisht lidhemi por WiFi por duam që kur vendosim kabllon ai që punon është kabllo, për këtë duhet të lëmë gjithmonë Ethernet mbi WiFi. Dhe kështu me gjithçka.

Për të shkuar në Lista e përparësive Ju duhet të shkoni te Preferencat e Sistemit> Rrjeti dhe të klikoni në timonin e cilësimeve poshtë listës së lidhjeve, duke vazhduar pas kësaj për të zgjedhur "Vendosni rendin e shërbimeve". Nuk ka më komplikacion sesa zvarritja dhe lëshimi i shijes për ta lënë ashtu siç duam.

Padyshim që nuk po përballemi me një funksioni transcendental, por nëse një nga ato detaje të vogla që e bëjnë shumë të këndshme përdorimin e Mac OS X çdo ditë, një shembull më shumë i filozofisë mitike «thjesht funksionon » nga Apple.

Burimi - OSX çdo ditë


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.