iOS 8: Një hap i vogël për iOS, një hap i madh për zhvilluesit

Epo, pas disa javësh thashetheme dhe më shumë se orësh kryesore, mund të themi se tashmë kemi një përmbledhje të atyre që mollë na ka përgatitur këtë vit. Mjaft tipare të reja në iOS, lajmet nuk kanë ndryshime të thella, as në dukje dhe as në veprim, megjithëse revolucioni i vërtetë do të vijë nga zhvilluesit.

Çfarë ka të re në iOS 8

Le të kalojmë pjesë, pasi ato kanë thënë shumë gjëra dhe lirimi i tyre papritur mund të na ngatërrojë.

postë

Ai ka pësuar disa modifikime, si në pamje ashtu edhe në funksionalitet. Isshtë barazuar me homologun e saj në OS X, me transparenca dhe ata kanë shtuar disa karakteristika interesante kur rrëshqisni gishtin tuaj mbi një email në listë. Ata gjithashtu kanë zbatuar një funksion shumë të dobishëm, siç është të qenit në gjendje të lini një email, ndërsa shkruani, në sfond për të kontrolluar një email tjetër ose për të kopjuar diçka dhe përfshirë atë në shkrim. Diçka kurioze është se, me sa duket, i njëjti aplikacion Mail do të bëjë rekomandime për veprime që mund të bëjmë me një email ose me bashkëngjitjet që mbart, diçka shumë e dobishme kur ndani.

ekspeditë gjuetine

Ndryshuar gjithashtu në imazhin dhe ngjashmërinë e versionit të tij në OS X, me shiritin e sipërm të tejdukshëm. Ata kanë ndryshuar vendndodhjen e "Preferuar" që më parë të mund të shihnim kur hapnim një faqe të zbrazët në Safari dhe që tani shfaqen kur prekim shiritin e adresës.

Spotlight

Gjurmuar gjithashtu nga versioni i saj desktop, kërkimet në pajisje janë zgjeruar dhe tani kur shkruani në shiritin e kërkimit ajo do të sugjerojë aplikacione ose kontakte (siç ka bërë deri më tani) por gjithashtu do të na tregojë rezultatet e kërkimeve në internet direkt, ose do të na tregojë hartat, të gjitha të integruara në kutinë e kërkimit

Qendra e njoftimeve

Ky ka pësuar një ndryshim disi më të thellë pasi që edhe pse pamja është shumë e ngjashme, duket se është mjaft e optimizuar. Muchshtë shumë më interaktive dhe tani lejon, për shembull, t'i përgjigjeni një mesazhi direkt nga qendra e njoftimeve ose nga ekrani i kyçjes pa shkyçur terminalin. Përveç kësaj, është parë se si në një bisedë mesazhi mund të dëgjoni mesazhe zanore thjesht duke e çuar telefonin në veshin tuaj dhe të përgjigjeni duke diktuar direkt në telefon

Butoni në shtëpi dhe multitasking

Tani duke klikuar dy herë në buton "Home" Ne mund të shohim, përveç multitasking, kontakte të kohëve të fundit ose të preferuara.

Përmirësimet e tastierës

Ata kanë përmirësuar tastierën, e cila vazhdon me të njëjtin dizajn, por tani ka më shumë funksionalitete. Tani e tutje tastiera do të bëjë sugjerime fjalësh në një mënyrë inteligjente dhe koherente, për atë që ne do të vendosim më tej. Ai gjithashtu zbulon forma të gjuhës, për shembull nëse flasim në një mënyrë bisedore ose nëse është një bisedë zyrtare dhe ajo do të mësojë nga mënyra jonë e të shkruarit dhe do ta ruajë atë, në mënyrë të sigurt nëse, dhe ta përdorim herën tjetër kur shkruajmë. Po, gjuha jonë do të ketë mbështetje për këtë funksion.

Vazhdimësi

Ky funksion është diçka që ata me një ekosistem mollë me disa pajisje iOS ata do të jenë mirënjohës, pasi falë kësaj të dy mesazhet dhe thirrjet mund të ndiqen në mënyrë të paqartë si në iPhone si në tonën iPad

Mesazhe

Këtu nëse e shoh qëllimin e Apple për të vjedhur ndonjë rëndësi nga WhatsApp, që atëherë iOS8 do të përfshijë mesazhe në grup, me opsione interesante si shtimi ose heqja e kontakteve nga grupi, heshtja e tyre, largimi nga grupi, zgjedhja e statusit "mos shqetëso". Ata gjithashtu kanë përfshirë opsionin Prekni për të folur, me të cilin ne klikojmë në kutinë e dialogut dhe hapet opsioni për të dërguar një mesazh zanor ose video mesazh. Përveç kësaj, anëtarët e një grupi mund të ndajnë vendndodhjet e tyre për një kohë të caktuar në mënyrë që të mos jemi vazhdimisht të dukshëm. Nga rruga, kur të merrni një mesazh të ri zëri, thjesht duhet ta vendosni telefonin në veshin tuaj dhe do ta dëgjoni, pa pasur nevojë të prekni asgjë ose të zhbllokoni terminalin. Padyshim që shumë prej këtyre risive, nëse jo të gjitha, janë të pranishme në Whatsapp, por është e re për iOS.

Komplet shëndetësor

Dicka qe aq shumë për ta parë të përsëritur Nuk na habit më, por me të vërtetë duket si diçka e madhe. Komplet shëndetësor Isshtë qendra ku do të jenë të pranishme të gjitha aplikacionet përgjegjëse për monitorimin dhe monitorimin e shëndetit tuaj. Shtë e hapur për aplikacione të palëve të treta, lajm i mirë për të tjerët Nike dhe ata e kanë prezantuar atë së bashku me një aplikacion të bërë nga Mayo Clinic. Sigurisht që premton shumë pasi zhvilluesit të marrin duart e tyre.

Ndarja familjare

Kjo nëse është një aplikacion i krijuar nga përdorues besnikë. Shtë një aplikacion që krijon grupe familjare, në mënyrë që midis anëtarëve të grupit, të ndahen foto, aplikacione, muzikë, libra ose video dhe shkon më tej, pasi që të gjitha pajisjet mund të sinkronizohen me një kartë krediti të vetme ku Blerjet e bëra nga secili anëtar i grupit të familjes janë të ngarkuar, që nëse autorizimi paraprak nga terminali kryesor, qoftë nëna ose babai.

Fotografitë

Ata gjithashtu kanë pasur përmirësime për këtë aplikacion vendas. Ata kanë përmirësuar mënyrën e kërkimit të fotove, sipas vendndodhjes, datës, etj. Ata gjithashtu kanë përmirësuar redaktuesin e fotografisë, me disa funksione të reja, por mbi të gjitha shumë të thjeshtë për t'u përdorur pasi që ju mund të ndryshoni ngjyrën, shkëlqimin ose kontrastin duke rrëshqitur gishtin tuaj në një shirit dhe cilësitë e tjera të fotos rregullohen automatikisht. kombinimi më i mirë i këtyre elementeve mbetet gjithmonë dhe fotografia duket më mirë. Të gjitha ndryshimet që bëjmë në një foto do të regjistrohen në icloud dhe ato do të kalojnë në pjesën tjetër të pajisjeve tona automatikisht.

icloud

E gjithë kjo shoqërohet gjithashtu me një përmirësim në iCloud, i gjithë sinkronizimi midis pajisjeve, madje edhe midis terminaleve iOS dhe terminaleve të tavolinës, bëhet përmes shërbimit të përmirësuar të cloud, i cili ka ndryshuar çmimet dhe përfshin plane për ruajtje deri në 1 TB.

Dhe në rast se nuk kishim mjaft ...

Përveç gjithë këtyre lajmeve ato janë përmirësuar gjithashtu Siri në stilin më të pastër të Google Tani dhe tani as nuk do të duhet të shtypni dhe mbani shtypur butonin "Home", thjesht thoni «Hej Siri« që kjo t'ju përgjigjet. Ne gjithashtu do të kemi Integrimi i aplikacionit Shazam me Siri dhe mundësia e blerjes përmes dyqanit iTunes, të gjitha këto përmes asistentit zanor, i cili dallon 22 gjuhë të reja të diktimit.

Lajmi më i mirë për zhvilluesit

Të pranishmit sot në konferencën e Tim Cook, ishin kryesisht zhvillues dhe mollë Ai donte t'i shpërblente ata në mënyrën që ata me siguri e vlerësojnë më së shumti, e cila është duke ua bërë punën më të lehtë.

Ka implementuar veçori të reja në App Store, të tilla si skedat e shfletimit, kërkimet më të përdorura, kërkimet e lidhura. Kjo gjithashtu do t'i lejojë ata të bëjnë "paketa" të aplikacioneve, në mënyrë që të mund të shkarkojmë disa aplikacione nga i njëjti zhvillues njëkohësisht në formën e një pakete. Do të kemi gjithashtu pamje paraprake të aplikacioneve në formën e videove të vogla për t'i parë ato në veprim para se t'i shkarkoni, si dhe për të provuar aplikacionet në mënyrë që të provojmë aplikacionet përpara se t'i krahasojmë ato.

Sa i përket programimit të pastër, atyre u janë dhënë 4000 të reja API për të zbatuar në aplikacionet tuaja. Ata kanë befasuar me zgjerueshmërinë, e cila është mundësia e shtrirjes së aplikacionit jashtë tij, domethënë, ata do të jenë në gjendje të implementojnë widget-in e aplikacionit në qendrën e njoftimeve, për shembull. Shembulli që ata kanë vënë në skenë është se ata bënë një foto nga mbështjellja dhe prej andej e hapën atë në një redaktues të palës së tretë, e modifikuan atë dhe e ruajtën përsëri në mbështjellës pa lëvizur skedarin. Një shembull tjetër domethënës është se një widget eBay u shfaq në qendrën e njoftimeve dhe ju mund të dilni drejtpërdrejt për një produkt nga njoftimet, pa hapur aplikacionin. Diçka që ka befasuar është ajo Apple më në fund do të pranojë tastierë të palëve të tretaPra, nëse nuk na pëlqen tastiera që vjen në mënyrë të paracaktuar me iOS, mund të kemi të tjera, edhe pse në parim mendoj se do të përqendrohet më shumë në aplikacionet që kanë tastierën e tyre të personalizuar. Një lajm tjetër i shkëlqyeshëm është se Apple ka hapur TouchID kështu që zhvilluesit mund ta përdorin atë në aplikacionet e tyre.

650_1000_captura_de_pantalla_2014-06-02_a_la(s)_20.47.31

Dy përmirësime të tjera për zhvilluesit dhe mjaft të rëndësishëm, kanë qenë Homekit dhe Metal. Kuti shtëpie Ishte një sekret i hapur, kontrolli i automatizimit në shtëpi i pajisjeve tona, nga dritat, bravat ose dyert e garazheve, po, gjithmonë në mënyrë të sigurt dhe duke u siguruar që ajo të jetë pajisja jonë dhe asnjë tjetër. Metal përkundrazi është një përmirësim për zhvilluesit e lojërave, zvogëlon barrën që kërkon OpenGL dhe i bën ata të tërheqin 10 herë më shpejt, një kërcim kuantik dhe portë hyrëse për lojëra të shkëlqyera në platformat mobile.

Dhe së fundmi xhevahiri në kurorë, ata kanë prezantuar një gjuhë të re programimi që vjen për të zëvendësuar ObjektiviC dhe emri juaj eshte I shpejtë. Mund të bëhet i pajtueshëm me ObjetiveC, por është një gjuhë më e thjeshtë dhe më e shpejtë. Kjo do të inkurajojë shumë më tepër njerëz të mësojnë të programojnë për iOS dhe t'i bëjë gjërat shumë më të lehta për ata që tashmë i kanë bërë. Ata kanë bërë një demonstrim dhe e vërteta është se sintaksa duket mjaft e thjeshtë dhe bërja e ndryshimeve të kodit duket mjaft e thjeshtë, për të mos përmendur shikuesin në kohë reale që është në përpilues dhe që na tregon aplikacionin tonë në lëvizje ku mund të shohim ndryshimet që po bëjmë.

Me pak fjalë, ka qenë një pasdite me shumë risi, shumë, ne nuk mund t'i numërojmë të gjitha këtu, por po ju presim në ditët në vijim në mënyrë që të shohim detajet. Se nëse, deri në vjeshtë nuk do të jemi në gjendje ta shijojmë iOS 8, me siguri do të dalë së bashku me iPhone-in e ri dhe iPad-in e ri, deri atëherë kemi kohë për atë prezantim të WWDC 2014.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.